Honeymoon 2013: parellada dolça i sensual per a tu 

Monovarietal de l'Alt Penedès que acompanya els àpats d'estiu d'una forma ben seductora i divertida

Parés Baltà és un celler familiar amb orígens de l'any 1790. Al 1978, els Cusiné van prendre el relleu en l'elaboració de vins de la masia Parés Baltà i, actualment, la direcció del celler va per la tercera generació de la família, amb en Joan i Josep Cusiné, amb el suport del seu pare. Les esposes dels dos germans són les enòlogues de la casa.

Maria Elena Jiménez i Marta Casas demostren la seva il·lusió i elegància a l'hora d'elaborar la seva gamma de vins i caves que van des de les produccions limitades amb les microcuvées, passant pels vins d'origen, aquells que s'elaboren des dels inicis del celler, fins als que ells denominen "R-Evolution", els vins elaborats amb varietats insígnies del Penedès. Des de 2004 certifiquen tots els vins com a ecològics, fins i tot tenen ovelles per fertilitzar les parcel·les i abelles que els ajuden a pol·linitzar les seves vinyes.

El Honeymoon és un dels vins que s'elaboraven des dels orígens. Com bé diuen al celler, i fàcil és de comprovar, és un vi de qualitat, jove, fresc i afruitat, perfecte per gaudir cada dia, i a l'abast de totes les butxaques.

Està elaborat només amb parellada, sent un dels pocs monovarietals que hi ha en el mercat d'aquesta varietat. Però se'ns presenta una mica dolça, amb un xic de sucre residual (20 gr./l). Les mestresses del celler ja s'encarreguen que els seus vins siguin vibrants, plens de sabor, i condueixen cada varietat amb una qualitat i personalitat que els fan únics (us recordareu d'ells, fins i tot a cegues!). Josep Cusiné destaca d'aquesta parellada la seva alçada que li dóna un perfil aromàtic impressionant.

La parellada prové de la finca El Subal, plantada a uns 630 metres sobre el nivell del mar, a Pacs del Penedès. Com és un vi jove, l'elaboració consisteix en què un cop premsat el raïm, el most fermenta en fred en dipòsit d'acer per un curt període de temps, unes 3 setmanes. I el resultat és una parellada elaborada amb un estil fresc, esvelta, ben divertida per acompanyar els àpats de l'estiu i que agrada a la gran majoria. Servida la copa, el seu color groc pàl·lid és brillant, net i amb reflexos daurats. Les llàgrimes són denses, bastant glicèric. En nas és molt interessant, amb un perfil aromàtic molt singular, perfumat i seductor. Ens venen un munt d'aromes de flors blanques, de fruita del tipus meló cantalup, pera i préssecs d'aigua, albercocs dolços. De fons, apareixen tocs herbacis, molt frescs. El seu pas per boca té una entrada suau i molt saborosa, de textura untuosa com ens delataven les llàgrimes a la copa. Ens tornen les notes afruitades i florals, records llaminers a mel, i un final meravellosament llarg. Com totes les llunes de mel!

I sí, aquest vi té una història dolça al darrere. És l'homenatge del pare del Joan i el Josep, en Joan Cusiné Cusiné, per recordar-se dels moments romàntics de la seva lluna de mel, ara ja en farà 43 anys. Llarga vida al Honeymoon!

Setmanalment, VIAempresa presentarà un vi català, dins el cicle Tastos, amb la col·laboració del diari dels vins catalans Vadevi 

Avui et destaquem
El més llegit