Barceló i Globalia demanen 80 milions més de rescat

Els diners s'afegirien als 240 milions d'euros sol·licitats inicialment per fusionar els negocis respectius d'agències de viatges, Ávoris i Halcón Viajes

Una de las agencias de viajes de Barceló, que se fusionará con las de Globalia | Europa Press Una de las agencias de viajes de Barceló, que se fusionará con las de Globalia | Europa Press

Barceló i Globalia han elevat la seva petició d'ajuda al fons de rescat del Govern central en 80 milions d'euros, que s'afegirien als 240 milions sol·licitats inicialment per fusionar els seus negocis d'agències de viatges (Ávoris i Halcón Viajes, respectivament), segons han confirmat a Europa Press fonts coneixedores de la negociació. El fons de 10.000 milions d'euros per rescatar empreses estratègiques, gestionat per la Societat de Participacions Industrials (SEPI), va sumant així peticions d'empreses turístiques que necessiten en aquest moment recolzament per solucionar el sot econòmic derivat de la covid-19.

El muntant sol·licitat fa unes setmanes per Globalia i Barceló era de 240 milions d'euros, dividit en un préstec participatiu de 122,4 milions i un altre ordinari de 117,6 milions. A això se sumarien ara aquests 80 milions d'euros, fet pel qual l'ajuda total ascendiria a uns 320 milions d'euros. La companyies turístiques confien que la SEPI doni llum verda a l'ajuda a finals d'aquest mes o principis de març després que s'acordin els possibles ajustaments tant de personal com d'agències o departaments que sufririan duplicitats en el procés de fusió.

Es tractaria de la segona ajuda econòmica pública que sol·licita la família Hidalgo, propietària del grup turístic Globalia, després d'haver obtingut una injecció de 475 milions d'euros per salvar la seva aerolínia Air Europa. Un operació "necessària", segons el Govern espanyol, a causa del "caràcter estratègic" de la companyia aèria espanyola.

Més info: Iberia pagarà la meitat de la quantitat acordada per Air Europa

La nova agència de viatges que naixerà de la fusió entre Ávoris i Halcón Viajes permetria la creació d'un gegant del sector a Espanya, amb 1.500 punts de venda, una plantilla de 6.000 persones i una facturació superior a 3.700 milions d'euros. Globalia aporta les seves agències de viatges minoristes Viajes Ecuador i Halcón Viajes, la xarxa d'agències de viatges independents associades Geomoon, la majorista Travelplan, el banc de llits Welcome Beds, la divisió de viatges corporatius Globalia Corporate Travel, l'agència de viatges i esdeveniments Globalia Meetings & Events, i Globalia Autocares. Per la seva banda, Barceló, a través d'Ávoris, inclou les agències de viatges minoristes B the Travel Brand, B the Travel Brand & Catai, BCD Travel i BCD Meetings & Events i l'aerolínia evelop!, entre d'altres marques.

Entre les empreses turístiques que han sol·licitat fins ara ajudes al hòlding públic hi ha almenys, el Grup Hotusa, la propietària de Trasmediterránea (Naviera Armas), el grup turístic Wamos (propietari de Pullmantur i Nautalia), Hotelatelier (propietari dels Petit Palace i els Icon) i el grup Sehrs (distribució per a hostaleria).

L'objectiu d'aquest fons, dotat amb 10.000 milions d'euros, és aportar suport públic temporal a empreses que siguin considerades estratègiques per al teixit productiu nacional o regional, "pel seu sensible impacte social i econòmic, la seva rellevància per a la seguretat, la salut de les persones, les infraestructures, les comunicacions o la seva contribució al bon funcionament dels mercats, entre d'altres motius".

Més informació
Globalia i Barceló fusionen les seves agències de viatges
Avui et destaquem
El més llegit