Endesa aposta per l'energia renovable al Barceló Hotel Group

La companyia elèctrica signa un acord de col·laboració amb Barceló per subministrar energia sostenible en els 66 hotels que té la cadena a Espanya

Habitació d'un hotel del Barceló Hotel Group | Europa Press Habitació d'un hotel del Barceló Hotel Group | Europa Press

Endesa i Barceló Hotel Group han ampliat el seu acord de col·laboració mitjançant el qual la companyia elèctrica subministrarà energia 100% renovable a tots els hotels de la cadena a Espanya, quatre dels quals estan a Barcelona. De fet, el 2020 Endesa va subministrar energia 100% renovable als 18 establiments de la marca Occidental Hotels de Barceló Hotel Group i aquest any l'acord s'estén al contracte de consum elèctric dels 66 hotels que la cadena té en la península i a les illes, ha informat Endesa aquest dimecres en un comunicat.

Les instal·lacions de Barceló Hotel Group a Espanya consumeixen 107 GWh, l'equivalent a més de 30.600 cases, i amb aquest acord evitaran l'emissió de més de 26.750 tones de CO2, la qual cosa equival a la quantitat d'emissions que absorbeixen 45.000 arbres durant 40 anys. El director comercial de Centre-est d'Endesa, Jorge Fernández, ha assegurat que l'acord és una aposta per la sostenibilitat, i demostra que "el creixement econòmic i l'activitat són compatibles amb el respecte al medi ambient".

El director d'enginyeria i eficiència de Barceló Hotel Group, César Fuentes, ha assegurat que l'interès pels hotels més sostenibles és una realitat per la qual fomenten el desenvolupament de serveis "amb una clara vocació responsable però no solament amb el medi ambient, sinó també amb l'entorn i economia local". D'aquesta manera, les dues companyies "estrenyen vincles" per treballar per la transició energètica justa i el compliment dels objectius de desenvolupament sostenible (ODS) de la Unió Europea.

Més informació
Endesa anuncia grans inversions per a la transició ecològica
El Banc dels Aliments i Endesa s'alien per fer repartiments lliures d'emissions
Avui et destaquem
El més llegit