La família Matutes es ven la seva part de Baleària

Adolfo Utor pren el control del 100% de les accions de la naviliera després de 17 anys de compartir-la amb els propietaris de Palladium

Adolfo Utor, propietari de la naviera Baleària | Europa Press Adolfo Utor, propietari de la naviera Baleària | Europa Press

Els principals socis de la naviliera Baleària, Adolfo Utor amb el 57,5% de les accions i el grup d'empreses Matutes (42,5%) han acordat posar fi a la seva relació de més de 17 anys com a socis a l'empresa. Després de l'acord aconseguit, Adolfo Utor prendrà el control del 100% de les accions de la naviliera de la qual va ser fundador.

Els socis de Baleària volen ressaltar la seva "fluida, enriquidora i fructífera" relació, basada en la mútua confiança, i amb uns resultats dels quals se senten "orgullosos i satisfets", en contribuir amb la seva participació "a la consolidació d'una naviliera capdavantera a Espanya i referent internacional en sostenibilitat i digitalització". El grup Matutes destinarà aquesta desinversió al seu core business hoteler, i Adolfo Utor amb l'adquisició acredita una renovada i plena confiança en el projecte que lidera.

"S'ha respost adequadament a una nova situació accionarial, i amb el pas donat es reforça la confiança en el projecte compartit de Baleària. Hem tingut un bon any, hem superat la pandèmia amb èxit i afrontem el futur amb renovada energia i il·lusió", assegura el directiu.

Baleària, naviliera de transport de passatgers i càrrega, va transportar el 2020 més de 2,15 milions de passatgers i 5.743.000 metres lineals de càrrega en els 29 bucs de la seva flota. La companyia, on treballen més de 1.500 empleats, va facturar l'any passat un total de 342 milions d'euros.

Més informació
Baleària, la naviliera que connecta les Balears
Baleària s'acomiada del plàstic als seus bucs
Avui et destaquem
El més llegit