Holaluz i l'alemanya Enerparc AG inverteixen en energia a les Balears

L'acord entre les dues empreses inclou la compra de 84 MW durant 10 anys i suposa una inversió total d'uns 60 milions d'euros

Un parc fotovoltaic a les Iles Balears, on Hlaluz compra energia | Cedida Un parc fotovoltaic a les Iles Balears, on Hlaluz compra energia | Cedida

Holaluz i Enerparc AG invertiran en energia a les Illes Balears. L'empresa alemanya té previst posar en marxa 21 projectes d'energia fotovoltaica a Mallorca i dos a Eivissa entre el primer trimestre del 2021 i el tercer del 2022. Per la seva banda, Holaluz comprarà 84 MW d'aquestes instal·lacions en 10 anys per subministrar energia a uns 43.000 nous clients de l'arxipèlag. 

Les dues companyies han signat un acord PPA (Power Purchase Agreement, segons les sigles en anglès), és a dir, un contracte de compravenda d'energia a llarg termini. Així ho ha anunciat l'empresa amb seu a Barcelona al mercat en què cotitza, el BME Growth (anteriorment denominat MAB, Mercat Alternatiu Borsari). 

A través d'un comunicat, Holaluz explica que el fort creixement de la demanda de l'empresa els porta a signar aquest tipus d'acords per garantir un abastament estable als seus usuaris. En total, la companyia ha signat sis PPA des de finals del 2018. El primer va ser amb Raiola Future, de 20MW durant 10 anys de parcs fotovoltaics d'Espanya i Portugal.

El segon PPA va suposar un salt quantitatiu, amb 120 MW d'EDF Solar. El tercer acord a llarg termini va ser el 2019 amb Flack per a 10 MW d'energia eòlica, mentre que el mateix any va signar un quart i un cinquè contracte, amb Chint Energy (500 MW) i Fundeen (el primer acord col·laboratiu de l'Estat espanyol). El 2020, Holaluz va signar el sisè PPA, de 97 MW amb Wirtgen.  

Més informació
Holaluz manté "intactes" els seus objectius per al 2023
Les Balears volen ser verdes
El retorn de l'energia eòlica: 238 milions d'euros per als municipis
Avui et destaquem
El més llegit