Vifor Pharma compra la balear Sanifit per 205 milions d'euros

Aquesta operació és la major del sector biotecnològic a l'Estat i podria incrementar-se en 170 milions en funció de les vendes

Un laboratori del Parc Científic de Barcelona on s'allotjaran startups de biotecnologia | ACN Un laboratori del Parc Científic de Barcelona on s'allotjaran startups de biotecnologia | ACN

La farmacèutica suïssa Vifor Pharma ha anunciat aquest dilluns la compra de la startup balear Sanifit, una adquisició que es converteix en la major operació del sector biotecnològic a l'Estat. L'empresa rebrà un pagament inicial de 205 milions d'euros, una xifra que pot incrementar-se en 170 milions si es compleixen certes fites a nivell regulador i d'accés al mercat.

En cas que el fàrmac de Sanifit obtingui bons resultats comercials -ha desenvolupat un medicament per tractar la calcifilaxi-, la companyia podria arribar a percebre més de mil milions d'euros, segons ha informat en un comunicat. A través d'aquest acord, Vifor passarà a controlar el 100% de les accions de Sanifit, així com els drets globals del seu producte.

Fundada l'any 2007 com una spin off de la Universitat de les Illes Balears, Sanifit ha desenvolupat el fàrmac SNF472, un tractament per combatre la calcifilaxi, una malaltia rara associada a problemes renals crònics i que té una taxa de mortalitat del 55% en el primer any de diagnòstic. Segons les estimacions de la mateixa companyia, es tracta d'una malaltia que afecta més de 330.000 persones als Estats Units i Europa.

Més informació
Sanifit tanca la ronda de finançament biotecnològic més gran de l'Estat
Avui et destaquem
El més llegit