10 clàssics del videojoc que han marcat la teva infantesa

Des de les sales de màquines recreatives als smartphones, els videojocs formen part del nostre present i passat

De la mateixa manera que hi ha cançons, dibuixos animats o, fins i tot, olors que ens recorden moments viscuts durant la infància, també passa amb els videojocs. VIA Empresa presenta un rànquing de 10 clàssics del sector que van marcar un abans i un després:

1. Space invaders
Creat al Japó l'any 1978, Space Invaders va ser un dels primers videojocs de la història que van marcar l'inici de l'expansió del sector. Va ser tal la seva popularitat que diu la llegenda que el govern del Japó va haver d'augmentar el nombre de monedes, atès que s'estaven esgotant pel seu gran ús a les sales de videojocs.



2. Pacman
El joc del comecocos, basat suposadament en la forma d'una pizza que li falta un tros, va ser tot un èxit als anys 80. El joc de menjar punts a través de diferents pantalles va guanyar molts adeptes a causa del seu enfocament cap a un públic genèric, el seu caràcter no violent i la seva enganxifosa cançó. Va ser tal l'èxit que Pacman ha persistit fins a dia d'avui i el 2007 se'n va celebrar un campionat mundial a Nova York.



3. Tetris
Segurament tots el recordarem en la versió portàtil per la Game Boy que es va llançar el 1989 però el Tetris ja existia anteriorment en una versió per a ordinadors domèstics. Va ser creat en la Unió Soviètica el 1984 i s'ha establert com un dels jocs més populars de tots els temps que segur que a més d'un li va inspirar a escollir la seva vocació arquitectònica.



4. Street Fighter
És una sèrie de videojocs creada per una empresa japonesa que va llançar el primer títol el 1987. No obstant això, va ser l'arribada de la segona edició quan el Street Fighter va provocar el boom dels jocs de lluita als salons recreatius. Aquest increment es va deure a la innovació en el mètode de joc que permetia escollir, per primera vegada, a qualsevol personatge per lluitar i no només els protagonistes.



5. The legend of Zelda
Des del llançament del primer joc d'aquesta sèrie de videojocs d'acció-aventura el 1986, sempre ha gaudit d'una gran popularitat. El fil argumental de la sèrie es basa en les heroiques aventures de Link que s'enfrontarà a diverses situacions difícils per ajudar a la princesa Zelda a derrotar a Ganondorf i així salvar la seva llar, el regne de Hyrule.



6. Mario Bros
Els dos germans llauners, Mario i Luigi, van aparèixer de la mà de Nintendo l'any 1983, i fins avui, aquest videojoc ha venut més de 40 milions de còpies. Amb les eines a la butxaca i uns peculiars salts aquest personatge ha acompanyat la infància de molts de nosaltres. Un dels elements essencials és la seva banda sonora, qui no la coneix?



7. Fifa International Soccer
El 1993 el videojoc de futbol per excel·lència va arribar a la Sega Mega Drive i al cap d'uns mesos ja van aparèixer les altres versions a multitud de plataformes. El joc comptava amb uns bons gràfics i les animacions dels jugadors eren realistes per a l'època, tot i que el que el va fer triomfar va ser l'ambientació del joc i la gran banda sonora que molts encara recorden amb l'inici d'una veu que deia "EA Sports, I'ts on the game".



8. Counter Strike
Aquest joc va sorgir d'una modificació completa del joc Half-Life el 1999 i es va convertir en el joc d'acció en primera persona multijugador de referència. El joc es concep mitjançant dos equips, els terroristes i els antiterroristes, així que el gamer ja no juga sol sinó en equips, un fet que va contribuir al procés de sociabilitat del sector del videojoc.



9. League of Legends
El videojoc competitiu més famós del moment és un joc amb un ritme ràpid que fusiona velocitat i estratègia en temps real. El joc es duu a terme mitjançant la formació d'equips i alguns d'ells, a dia d'avui, s'han professionalitzat arribant a estar patrocinats per grans marques. Actualment aquesta competició congrega més de 27 milions de persones que juguen diàriament, la qual cosa significa, més o menys, com si jugués la meitat de tota la població espanyola.



10. Candy crush
Amb l'arribada de les xarxes socials així com dels smartphones, els videojocs no es van quedar enrere i el famós joc dels caramels, el Candy Crush té, a dia d'avui, 93 milions d'usuaris diaris. I molts dels qui avui dia hi juguen són joves, per tant, passarà a ser un dels nous clàssics.

Avui et destaquem
El més llegit