
La majoria d'inscrits són espanyols (151), encara que també hi ha participants de Mèxic (89), Alemanya (85), França (82), els Estats Units (69), el Brasil (53) o el Regne Unit (49), segons ha informat l'impulsor de la iniciativa, que ha dipositat les bases del concurs en una notaria de Barcelona. El termini per a la seva resolució expira el 31 de desembre d'aquest any.
Software d'encriptació de document
"Ens ha sorprès l'èxit del concurs i és un gran repte perquè pensem que ningú serà capaç de desxifrar el missatge", assegura aquest jove emprenedor, que ha desenvolupat un software de seguretat denominat 4YEO i basat en l'estructura del codi encriptat no desxifrat fins al moment.
Aquest programa es comercialitzarà a final del 2016 i permetrà encriptar qualsevol text o document, correus electrònics, converses per WhatsApp, Messenger, missatges de text, Skype i Telegram, així com telefonades. Només les dues persones que participin en l'enviament del missatge o text (qui l'envia i qui el rep), podran desxifrar-lo.
Per demostrar la inviolabilitat del sistema que utilitza el programa 4YEO, basat en aquest codi utilitzat pels britànics i la resistència francesa, Dídac Sánchez ha publicat un missatge d'idèntica estructura en la seva pàgina web i ara repta tothom a intentar desxifrar-lo.
Un codi secret per al món
El 1982, David Martin, un ciutadà de Surrey (Regne Unit), va reformar el seu habitatge i va trobar en el conducte de la seva xemeneia l'esquelet d'un colom missatger que portava una càpsula vermella subjecta a la pota. El tub contenia un missatge xifrat que els serveis d'intel·ligència d'arreu del món no han aconseguit desxifrar a dia d'avui, encara que es creu que aquest missatge pertany a les dates del 'Dia D', quan es va realitzar el desembarcament a Normandia (6 de Juny de 1944).
Durant l'esmentada jornada, Winston Churchill va decretar silenci absolut de ràdios i es van utilitzar coloms missatgers en molts dels missatges enviats al centre d'intel·ligència de Bletchley Park, on treballava el matemàtic Alan Turing, principal artífex del desencriptat dels codis nazis elaborats per la màquina 'Enigma'.