AbilityPharma tanca una ronda d'inversió de 7 milions d'euros

L'empresa preveu tenir els resultats d'eficàcia de l'assaig clínic 2b que s'està duent a terme a Espanya, els Estats Units, França i Israel, a finals de 2024

Els impulsors d'AbilityPharma | Cedida Els impulsors d'AbilityPharma | Cedida

La biofarmacèutica catalana AbilityPharma, que desenvolupa fàrmacs orals innovadors per al tractament de càncer centrant-se en l'autofàgia com a nova estratègia terapèutica per induir la mort selectiva de les cèl·lules canceroses, ha anunciat una inversió de set milions d'euros d'un sindicat europeu-canadenc d'inversors en ciències de la vida liderat per CTI Life Sciences Fund, Inveready i EIC Fund i amb la participació de CDTI Innvierte i FiTalent.

La ronda també ha comptat amb el suport dels fundadors de la companyia, les family ofces IVAMOSA i GESAMO i una campanya d'inversió col·lectiva a la plataforma Capital Cell. Aquesta ronda permetrà a AbilityPharma finançar íntegrament el seu assaig clínic internacional de fase 2b amb el fàrmac antitumoral ABTL0812 en pacients amb càncer de pàncrees, del que es preveu tenir resultats d'eficàcia a finals de 2024. Es tracta d'un estudi de primera línia doble-cec, controlat amb placebo, en combinació amb la quimioteràpia FOLFIRINOX, i que es troba en curs en 23 hospitals d'Espanya, els Estats Units, França i Israel. Els 140 pacients inclosos en l'estudi ja han estat reclutats.

AbilityPharma, amb seu a Cerdanyola del Vallès, compta amb una plantilla de 12 persones

El càncer de pàncrees metastàtic és una malalta amb una taxa de supervivència molt baixa. L'objectiu d'AbilityPharma és demostrar que ABTL0812 té una major eficàcia que el tractament estàndard actual FOLFIRINOX. Aquests resultats permetrien a AbilityPharma obtenir finançament per al desenvolupament final de la ABTL0812 i llicenciar la molècula a una multinacional farmacèutica o biotecnològica que pugui completar el seu desenvolupament per posar ABTL0812 a disposició dels pacients amb càncer de pàncrees de cara el 2028.

“Estem agraïts a CTI Life Sciences, Inveready i l'EIC Fund per completar aquesta ronda de finançament, i a tots els nostres inversors nous i existents per la seva confiança en el nostre equip i el suport als nostres objectius. Aquesta inversió ens permetrà seguir treballant incansablement per portar ABTL0812 als pacients amb càncer de pàncrees” comenta el Dr. Carles Domènech, president executiu, CEO i cofundador d'AbilityPharma. AbilityPharma, amb seu a Cerdanyola del Vallès, compta amb una plantilla de 12 persones i amb CTI Life Sciencies obre per primera vegada la capital a un fons internacional.

Més informació
AbilityPharma capta 3,5 milions d'euros per desenvolupar un fàrmac oncològic
Avui et destaquem
El més llegit