AgriManager, l'aliat digital de l'agricultor

L'empresa bynse dissenya una plataforma tecnològica que permet fer el seguiment del quadern agrícola al qual obliga la llei

Les explotacions agràries estan obligades a mantenir actualitzat un registre de tractament de plaguicides denominat Quadern d'Explotació, que ha de contenir informació relativa al tractament, els certificats d'inspecció dels equips, els contractes de prestació de serveis, els resultats de les anàlisis de residus i les factures i documents justificatius dels seients reflectits en el quadern. El Reial decret 1311/2012 de 14 de setembre va establir, fa quatre anys, el marc d'actuació per aconseguir l'ús sostenible de productes fitosanitaris en el sector agrícola. 

Ara, aquest quadern es digitalitza, ja que AgriManager és una eina multiplataforma i multidispositiu accessible a través de la web de la firma bynse i de l'app mòbil de la Coordinadora d'Organitzacions d'Agricultors i Ramaders (COAG) iNMA o des de l'app Bynse AgriManager.

La solució online de bynse permet gestionar, de manera senzilla i dinàmica, els quaderns d'explotació, a més de proveir d'informació meteorològica personalitzada i d'indicadors de decisió agro-econòmica d'alt valor per als agricultors.

L'ús de l'aplicació
"AgriManager és un complet quadern d'explotació que permet complir amb la legislació present i futura a escala nacional i europeu", comenta Gonzalo Martín, CEO de bynse. "A més, l'aplicació permet millorar la planificació i augmentar el control i la traçabilitat dels processos que es realitzen en el camp".

L'eina accedeix als mesuraments de les estacions meteorològiques més properes a l'explotació, entre les més de 1.000 amb les quals compta bynse, i permet consultar la predicció a set dies. A més, AgriManager compta amb informació agronòmica que permet conèixer millor les necessitats i estats dels cultius a través d'indicadors de desenvolupament, indicadors sobre necessitats hídriques i indicadors de riscos.

Avui et destaquem
El més llegit