Alibaba anuncia un sistema de pagament per reconeixement facial

La plataforma e-commerce revela que porta temps treballant en l'eina 'Smile to Pay', el que podria equiparar-se a l'escaneig de l'empremta dactilar

Alibaba, una de les pioneres en el que a pagaments mòbils es refereix amb AliPay, fa un pas més i permetrà als seus usuaris identificar-se i pagar tan sol ensenyant el rostre. Això serà possible gràcies a una tecnologia de reconeixement facial en la qual la companyia xinesa porta treballant els últims anys i que encara es troba en fase de desenvolupament.

Aquest nou mètode es denomina 'Smile to Pay' i fa que els pagaments mòbils s'autoritzin simplement amb la cara. La validació seria similar a la de les empremtes dactilars que utilitzen Apple Pay o Samsung Pay, però reemplaçant el lector de petjades un escaneig facial de l'usuari.

"Els pagaments online poden suposar un problema si oblidem la nostra contrasenya o si no ens atrevim a usar-los perquè estem massa preocupats per a la seguretat", ha explicat Jack Dt., CEO d'Alibaba, en la conferència CeBit celebrada a Alemanya. "Us presentarem una nova tecnologia que pot acabar amb tots dos problemes i amb la qual en un futur realitzarem compres online", ha afegit.

Tot i que queden molts dubtes sobre el funcionament, la data de llançament i la seguretat d'aquest nou sistema, pot ser que 'Smile to Pay' canviï la nostra manera de comprar en Internet. Potser en un futur sistemes que es van a començar a utilitzar per desbloquejar alguns dispositius (com els lectors d'iris o de les venes dels ulls) puguin utilitzar-se per identificar-nos i pagar en les nostres tendes favorites.
Avui et destaquem
El més llegit