• Innovació
  • Alumnes catalans participen en el primer campament especialitzat en apps

Alumnes catalans participen en el primer campament especialitzat en apps

El mSchools TechCamp arrenca aquest dissabte impulsat per la Mobile World Capital Barcelona

    Els joves aprendran les tècniques adequades per desenvolupar apps en un entorn diferent
    Els joves aprendran les tècniques adequades per desenvolupar apps en un entorn diferent
    EFE
    17 de Juliol de 2015 - 10:05

    Els 23 guanyadors de l'última edició del concurs App Awards participaran en el mSchools TechCamp, el primer campament especialitzat en tecnologies mòbils de Catalunya, que se celebrarà entre el 18 i el 26 de juliol a Castellnou de Bages.

    Aquestes colònies, impulsades per Mobile World Capital Barcelona, ofereixen un programa teoricopràctic format per més de 30 hores lectives que permetran als participants acostar-se al sector tecnològic professional. Més concretament, compagina des de la resolució de reptes del desenvolupament d'una aplicació mòbil fins a sessions magistrals amb la feina directe amb professionals d'empreses del sector, metodologies de treball, programació de solucions bàsiques per a "apps", disseny gràfic, costos de desenvolupament, màrqueting "en línia" o posicionament web, entre d'altres. També els joves podran participar en activitats i esports a l'aire lliure com BTT, 'tirolina', tir amb arc o excursions amb quads.

    Alumnes ja guanyadors
    Els participants són membres dels equips guanyadors dels mSchools App Awards, atorgats el passat 5 de juny i que reconeixien els millors projectes d'aplicacions en el marc de l'assignatura "Mobilitzem la informàtica", tots ells alumnes de quart d'ESO, batxillerat i cicles formatius. Els projectes que es van desenvolupar havien d'estar relacionats amb "l'oci i la gestió personal", els "serveis a la comunitat i a la ciutadania" i les "aplicacions educatives". 

    mSchools, que compta amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona i GSMA, és un programa educatiu que té com a objectiu potenciar les competències digitals dels alumnes i promoure l'aprenentatge amb les tecnologies, i compta amb una participació del 25% dels alumnes catalans.

    Durant el passat curs, més de 300 centres han impartit l'assignatura "Mobilitzem la informàtica" i més de 12.000 alumnes de secundària, de quart d'ESO la majoria, han seguit el programa en la seva segona edició.