Amazon arriba als hospitals

El gegant de la venda en línia crea un programari capaç de trobar dades rellevants a l'historial dels pacients

Amazon Comprehend Medical es capaç de buscar les dades més rellevants de l'historial mèdic dels pacients
Amazon Comprehend Medical es capaç de buscar les dades més rellevants de l'historial mèdic dels pacients

Amazon sembla capaç d'arribar arreu. La multinacional amb seu a Seattle ha anunciat a la seva pàgina web un nou software que donarà un cop de mà als metges. El nou servei, anomenat com Amazon Comprehend Medical, rebuscarà dins l'historial dels pacients per extreure'n les dades més rellevants i posar-les a l'abast dels facultatius que els tractin.

L'eina, que utilitza la intel·ligència artificial per desgranar textos mèdics, està pensada perquè asseguradores, hospitals, farmacèutiques i investigadors estalviïn part del temps i diners que inverteixen a cercar dades puntuals dels pacients. A banda, la companyia dirigida per Jeff Bezos destaca el potencial del servei per agilitzar i millorar els diagnòstics en permetre disposar d'informació més acurada i en alguns casos amb més precisa que l'obtinguda de manera manual.

Pel que fa a la privacitat, la companyia ha assegurat que Amazon Web Services no podrà veure els algoritmes en la cerca d'informació, ja que aquests estan encriptats i el seu desbloqueig només està permès als clients amb una contrasenya.

Més Informació
Oriol Segarra: "Amazon potser necessitarà farmacèutics"
Vaga logística pel Black Friday a Zara, Amazon i Carrefour
Avui et destaquem
Comentaris