Boehringer Ingelheim augmenta un 36% la seva inversió en I+D+i a Espanya, amb 62,7 milions d'euros

La companyia destaca per la seva aposta per la innovació i el desenvolupament clínic i industrial

Complex de  Boehringer Ingelheim a Sant Cugat del Vallès | ACN Complex de Boehringer Ingelheim a Sant Cugat del Vallès | ACN

Boehringer Ingelheim Espanya ha incrementat la seva inversió, desenvolupament i innovació (I+D+i) fins als 62,7 milions d'euros durant l'últim any, un augment del 36% respecte a l'any anterior. Aquesta inversió representa l'11,5% de les vendes netes del segment de productes farmacèutics de prescripció. 

Amb gairebé 140 anys d'història i 72 de recorregut a Espanya, Boehringer (de propietat familiar) és una de les companyies del sector que més recursos destina a investigació i desenvolupament. Actualment, la seva divisió de salut humana se centra en sis àrees terapèutiques principals de I+D: malalties cardio, renals i metabòliques (CRM), oncologia, malalties respiratòries, immunològiques, salut mental i salut de la retina. Per la seva divisió de salut animal, la companyia fa prevenció i tracta malalties en animals, oferint una gamma de vacunes, antiparasitaris i medicaments per a animals de companyia, cavalls, així com per animals de producció.

Boehringer Ingelheim destaca per la seva aposta per la innovació i el desenvolupament clínic i industrial

"Com a empresa biofarmacèutica, ens dediquem a investigar, desenvolupar, produir i comercialitzar medicaments que ajuden a millorar la vida de les persones i els animals. Els bons resultats de 2023 ens indiquen que seguim a l'avantguarda de la innovació, posicionant-nos com un agent clau en l'ecosistema sanitari espanyol", afirma Peter Ploeger, director general de Boehringer Ingelheim Espanya. Ploeger afegeix: "des d'Espanya hem mostrat la nostra rellevància com a site estratègic per al grup a escala global, sent el quart país amb major nombre d'assajos clínics de la corporació i el tercer amb més assajos d’oncologia".

La companyia compta amb 2 plantes estratègiques de producció farmacèutica en l'àmbit internacional per a injectables i orals, per un costat, (dedicada als medicaments clau de la companyia com empaglifozina, el seu fàrmac per malalties cardio, renals i metabòliques) i, per l’altre, el centre per la fabricació i envasat del seu dispositiu Respimat® per malalties respiratòries (com EPOC i asma). En els últims 7 anys, la farmacèutica ha realitzat inversions per valor de 224,5 milions d'euros en aquestes plantes de producció. Des d'aquests centres s'exporta a més de 80 països actualment. A més, a la mateixa seu nacional, la companyia compta amb dues unitats dedicades exclusivament a I+D, així com amb tres hubs internacionals (IT Hub, el Hub Global de Serveis Digitals i el d'Assumptes Reguladors).

Més informació
Boehringer Ingelheim inverteix 11 milions d'euros en el hub digital de Sant Cugat del Vallès
Avui et destaquem
El més llegit