Catalunya lidera el 40% de la recerca TIC en gestió de l'aigua

Eurecat participa en projectes que regeneren aigua per al consum del ramat boví amb aigua residual urbana

Catalunya és "un dels principals actors a Europa en l'aplicació de les tecnologies de la informació i de la comunicació en la gestió de l'aigua", subratlla el president d'Eurecat, Xavier Torra. Domina la situació, ja que coordina 6 dels 15 projectes finançats pel VII Programa Marc de Recerca i Desenvolupament i el programa Horitzó 2020.

De fet, el centre tecnològic Eurecat compta amb el Centre d'Excel·lència en la Gestió de l'Aigua, que té per objectiu augmentar l'aplicació de noves tecnologies sostenibles en la gestió de l'aigua, àmbit on Catalunya lidera el 40% dels projectes de recerca europeus que apliquen les Tecnologies de la Informació i de la Comunicació (TIC), segons ha assegurat Eurecat, que aquest dimarts s'hi suma a la celebració del Dia Mundial de l'Aigua.

En aquest context, el Centre d'Excel·lència en la gestió de l'aigua impulsat per Eurecat aplica els conceptes de sostenibilitat i d'economia circular al desenvolupament de noves tecnologies per a la millora del cicle integral d'aquest recurs, "amb la finalitat d'augmentar la competitivitat de molts sectors empresarials i d'aportar beneficis al conjunt de la societat", especifica el president del centre Tecnio.

Amb aquest objectiu, Eurecat lidera la comunitat RIS3CAT d'Aigua, una estratègia d'innovació col·laborativa que aglutina empreses i proveïdors de coneixement amb seu a Catalunya estretament lligats al sector de l'aigua. Un exemple és la seva participació en el projecte europeu Demoware, que abasta múltiples activitats en quatre emplaçaments demostratius a Catalunya per explorar les oportunitats de la reutilització de l'aigua dins el concepte de l'economia circular, en entorns urbans, industrials i agrícoles.

Dins el projecte, la seu d'Eurecat-CTM acull una prova pilot per produir biogàs a les granges a partir del xerigot (sèrum làctic) i un estudi per regenerar aigua per al consum del ramat boví a partir d'aigua residual urbana, juntament amb el centre de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA).

Avui et destaquem
El més llegit