• Innovació
  • ConstruNext construirà un 'hub' d'innovació i economia circular a Barcelona

ConstruNext construirà un 'hub' d'innovació i economia circular a Barcelona

El projecte de la Universitat de Mondragón juntament amb Team Labs Barcelona proposa la creació d'una xarxa global de laboratoris d'ecosistemes d'innovació social

Futur projecte del 'hub' d'innovació i economia circular | Cedida
Futur projecte del 'hub' d'innovació i economia circular | Cedida
Redacción VIA Empresa
Barcelona
02 d'Agost de 2024
Act. 02 d'Agost de 2024

La Universitat de Mondragón, juntament amb Team Labs Barcelona, engegarà aquest mes d'agost les obres del seu projecte: un hub d'innovació i economia circular a la ciutat comtal. En total, 3.405 m2 d'edifici dissenyats segons els objectius de Mondragon Team Academy (MTA), que són crear una comunitat internacional de teampreneurs amb passió i que vulguin crear en equip un impacte global, radical i positiu a la capital catalana.

 

La constructora ConstruNext S.L. serà la companyia encarregada de liderar aquest projecte, un espai d'emprenedoria que concentrarà empreses i startups amb l'objectiu de col·laborar, intercanviar coneixements, generar sinergies i fomentar valors com ara la innovació, l'economia circular i la sostenibilitat. Les obres s'ubiquen davant del nou ressò districte de Barcelona, ​​La Mercedes.

 

La MTA és una comunitat internacional on més de 2.500 emprenedors en equip contribueixen a crear una xarxa global de laboratoris d'ecosistemes d'innovació social. Basat en l'economia circular, la seva meta és crear un impacte positiu a l'entorn. Per aquest motiu, l'estratègia de disseny s'ha volgut alinear als seus principis i s'ha basat en les tres p: persones, progrés i planeta. El resultat serà un hub on tecnologia, creativitat, innovació, talent i economia circular vagin de bracet.

En principi, el nou hub ha d'estar en funcionament aquest hivern. Per poder executar els treballs en un temps tan fitat, Construnext treballarà d'acord amb la metodologiaLean Design & Construction, que cerca optimitzar el procés de disseny i construcció mitjançant la reducció de deixalles, la millora contínua i la creació de valor.

Un disseny innovador en un temps rècord

La reforma de l'antiga nau comptarà amb una nova façana vegetal, la configuració dels espais interiors amb elements constructius circulars com paviments i tancaments interiors certificats cradle to cradle, i una estratègia a les instal·lacions que va més enllà de l'eficiència, introduint productes circulars com la il·luminació amb làmpades impreses en 3d de plàstic reciclat. La idea és que el nou hub d'innovació i economia circular actuï com a catalitzador cap a un model econòmic més sostenible i resilient a Barcelona i que el mateix edifici en sigui un exemple.