Creen la primera casa impresa en 3D

La construcció de l'empresa Apis-cor fa 38 metres quadrats i costa uns 10.000 dòlars

Internet està ple de bromes sobre les proeses russes. Només cal fer una cerca a Youtube per adonar-se que són capaços de pràcticament tot. I el cert és que veient que l'empresa Apis-cor, amb seu a Moscou es dedica a imprimir edificis en 3D, les proeses de russos embriagats de vodka semblen més aviat modestes.

Fins ara, l'activitat d'aquesta empresa es basava en la impressió d'edificis –o parts d'edificis– a les seves instal·lacions que després es traslladaven i muntaven a lloc. No obstant això, ara la companya ha anat un pas més enllà anunciant una nova impressora capaç de construir una casa directament sobre el terreny.

D'acord, es tracta d'un habitatge petit, de 38 metres quadrats, però no per això el resultat és menys espectacular. L'aparell, una espècie de braç giratori, ha estat capaç de completar-ne la construcció en 24 hores a 35 graus sota zero. Per descomptat, la impressora només construeix l'estructura de l'edifici, que un cop finalitzat es remata afegint-hi un sostre pla, portes i finestres, aïllants i la pintura de la façana.Aquesta petita casa de 38 metres quadrats compta amb tot el necessari per viure-hi: un petit passadís, una sala d'estar, un bany i una petita cuina.


Però el més impactant del producte no són el temps de construcció ni el resultat, sinó el seu cost, que gràcies a la tècnica emprada s'ha reduït fins als 10.000 dòlars.

Potser ens hem equivocat tot aquest temps, i el futur de la impressió 3D no és la creació de roba, menjar o recanvis domèstics, sinó que es basa en la impressió industrial de gran format.

Avui et destaquem
El més llegit