Desenvolupen un robot capaç de prestar assistència domèstica a ancians

La companyia PAL Robotics presenta el seu nou autòmat a la fira China Hi-Tech Fair, una de les més grans del continent asiàtic

L'empresa catalana PAL Robotics ha desenvolupat un nou robot, Tiago, que interactua amb les persones en àmbit domèstic i industrial per assistir persones grans o dependents i col·laborar en la indústria lleugera.

L'han presentat a la Xina Hi-Tech, la fira amb més influència científica i tecnològica de la Xina, celebrada aquesta setmana a Shenzen, ha informat la Conselleria d'Empresa i Ocupació de la Generalitat aquest diumenge en un comunicat.

PAL Robotics es dedica al disseny i producció de robots humanoides que faciliten la vida de les persones, així com plataformes robòtiques per a centres d'investigació o magatzems industrials.

"Ens focalitzem en la robòtica de servei i col·laborativa amb l'objectiu que en un futur pròxim pugui conviure amb persones, facilitar tasques repetitives o pesades i millorar la nostra qualitat de vida", explica el conseller delegat de la firma, Francesco Ferro.

A més de Tiago, PAL Robotics ha presentat a la Xina altres robots com Reem-C, capaç de caminar i parlar diversos idiomes, o StockBot, que realitza l'inventari de grans superfícies de forma autònoma.

Segons Ferro, formar part de la missió d'innovació a Shenzen i Hong Kong que ha organitzat Acció, l'agència per a la competitivitat de l'empresa de la Generalitat, ha permès a PAL Robotics "conèixer millor el mercat asiàtic" i explorar les oportunitats de negoci que ofereix aquesta regió.

PAL Robotics va facturar 2'5 milions d'euros el 2014, i ha dissenyat altres robots com Reem-C, capaç de caminar i parlar diversos idiomes; Stockbot, que realitza inventaris de grans superfícies ràpidament, i PMB-2, amb aplicacions en logística.
Avui et destaquem
El més llegit