CA | ES

Dytective, l'app que detecta la dislèxia en 15 minuts

Gràcies a la Intel·ligència Artificial, l'aplicació mòbil detecta el problema i genera un informe que es pot descarregar

Segons dades de Change Dislexya, hi ha aproximadament 600.000 nens en edat escolar a l'Estat Espanyol que pateixen dislèxia. El més greu és que en molts casos, no s'arriba a diagnosticar els infants, fet que els produeix frustració a l'escola i fins i tot, l'abandonament dels estudis.

Actualment, els tests de diagnòstic, per detectar aquesta malaltia que afecta la lectura i escriptura de les persones, poden arribar a costar fins a 1.000 euros, una xifra que queda fora de l'abast de moltes famílies.

Ara, la multinacional Samsung amb l'assessorament dels lingüistes de la fundació Change Dislexya acaba de presentar Dytective, una app gratuïta –de moment només disponible per Android– pensada per a nens a partir de 7 anys- capaç de detectar la dislèxia amb un petit test de 15 minuts. Els resultats d'aquest test son analitzats per diversos algorismes d'Intel·ligència Artificial i diverses dades lingüístiques i, d'acord amb el resultat, Dytective genera un informe de resultats que es pot descarregar des de la mateixa aplicació.

La iniciativa Dytective forma part d'una nova campanya de Samsung anomenada "Tecnología con propósito", que pretén eliminar les barreres educatives i socials mitjançant la tecnologia.

Aquesta nova aplicació que pot suposar un pas gegantí per a la detecció precoç dels infants amb dislèxia, sembla confirmar la tendència dels gegants tecnològics de posar les seves infraestructures al servei de la millora de la qualitat de vida i la medicina. Recordem que Apple disposa d'una plataforma anomenada ResearchKit que ajuda a investigadors mèdics a recopilar dades massives des del mateix iPhone dels usuaris.


Avui et destaquem
El més llegit