Els 'drones' del futur

Parrot i PowerVision s'afanyen a presentar noves versions dels dispositius no tripulats perquè siguin accessibles per a tothom

Els drones ja estan a l'abast de tothom, de fet, hi ha opcions per a totes les butxaques, fins i tot algunes de semiprofessionals que pràcticament no superen els 1.000 euros. I ara que pràcticament hi ha una botiga de quadricòpters a cada centre comercial, els principals fabricants han començat a treballar en el que seran els drones del futur.

Parrot, una de les pioneres en la fabricació i comercialització de drones no professionals, prepara el llançament del seu nou producte, anomenat Disco.

A diferència dels models que estem acostumats a veure a les botigues, el Disco drone no és un quadricòpter, sinó que ens recorda més a un avió convencional. L'aparell està equipat amb acceleròmetre, giroscopi, magnetòmetre, baròmetre, GPS i un tub de Pitot –el sistema que fan servir els avions per calcular la velocitat relativa entre l'avió i l'aire–.El conjunt d'aquests sistemes fan que, tot i disposar només d'una hèlix, fer volar el Disco sigui tan senzill com llençar-lo a l'aire. Un cop s'ha enlairat, un sistema anomenat Control Hub s'encarrega de controlar l'aparell fins que l'usuari el piloti. És més, un cop l'usuari és als comandaments, el Control Hub segueix funcionant silenciosament per evitar que res vagi malament.

El més espectacular de l'aparell i que el fa desbancar altres drones de la competència, és que el Disco és capaç de volar a 80 km/h durant 45 minuts i inclou unes ulleres de realitat virtual que ens permetran fer-lo volar des de la perspectiva del pilot.

Parrot el posarà a la venda a partir del mes que ve a un preu proper als 1.200 euros.

La versió de PowerVision
De totes maneres, el segment dels quadricòpters també està evolucionant. La companyia xinesa PowerVision ha dissenyat el Power Egg, un dispositiu de la mida d'una pilota de rugbi que, en posar-se en marxa desplega les quatre pales i potes del seu interior.

L'aparell està dissenyat per tal que els usuaris novells no tinguin cap problema en pilotar-lo. De fet, a banda del controlador habitual, el Power Egg compta amb un comandament similar al de la Nintendo Wii capaç de pilotar l'aparell amb els gestos de la mà.Tot i que encara no està a la venda, el dispositiu pot reservar-se des de la web del fabricant per un preu molt similar al del Parrot Disco.
Avui et destaquem
El més llegit