Els milions de Bill Gates que convertiran el sucre en combustible

Remantix és la startup en què el ric fundador de Microsoft ha invertit 14 milions de dòlars

El vessant filantròpic de Bill Gates d'ençà que es va retirar de la primera línia de Microsoft és àmpliament coneguda per tothom. A través de la seva fundació Bill and Melinda Gates, el multimilionari nord-americà pretén millorar la sanitat mundial, reduir la pobresa, facilitar l'accés a la tecnologia i fer un planeta més verd. Poca cosa oi?

De fet, Gates va explicar en una entrevista que la seva filantropia va néixer durant una visita a l'Àfrica en el que el llavors president de Microsoft feia una demostració informàtica mentre, a pocs metres d'on era ell, un hospital de malalts de tuberculosi pràcticament no tenia recursos ni per seguir obert. En aquell moment va comprendre –explica–, que un ordinador era el que menys necessitava aquella gent.

Ara, el magnat acaba d'anunciar una inversió de 14 milions de dòlars en una startup que genera combustibles a partir del sucre no comestible.

Remantix, l'empresa en qüestió, està centrada en la investigació d'energies renovables que puguin arribar a substituir els combustibles fòssils i pretén fer servir la inversió de la Fundació Gates per construir una sèrie de refineries capaces de convertir la cel·lulosa present en diversos materials no alimentaris en combustible.

En el comunicat en què la fundació ha anunciat l'operació, Gates ha reiterat el seu objectiu de lluitar en contra del canvi climàtic, explicant la necessitat de "desenvolupar una infraestructura d'energia que no emeti gasos d'efecte hivernacle i a un cost competitiu".

El sistema que fa servir Remantix per generar el combustible es basa en procés patentat anomenat Plantrose que fa servir aigua a alta pressió i temperatura per reduir els costos de convertir la biomassa en materials aptes per a la generació de combustible.

Avui et destaquem
El més llegit