Els robots ja són entre nosaltres

Us presentem algunes de les màquines que són els rebesavis dels autòmats del futur

Els robots comencen a ser cosa del present i no de les pel·lícules futuristes
Els robots comencen a ser cosa del present i no de les pel·lícules futuristes
Els robots semblen una mica d'un futur llunyà o les pel·lícules. La revolució de les màquines nosaltres, segurament, no la veurem. Però anem en camí. Encara que sembli mentida ja existeixen, són reals, i són entre nosaltres. Els robots i la intel·ligència artificial passaran de les pàgines dels diaris i les pel·lícules als nostres dia a dia. Repassem algunes d'aquestes màquines que avui dia són els rebesavis dels robots del futur.

AI-CD, el director creatiu
Un sistema d'intel·ligència artificial ha estat nomenat director creatiu d'una empresa japonesa al març. Concretament d'un grup publicitari multinacional per brindar al departament de televisió propostes basades en l'anàlisi lògica de dades. AI-CD Beta, així es diu el sistema, és la primera IA a la qual se li ha atorgat un càrrec.

Per desenvolupar-lo s'ha classificat i emmagatzemat informació d'infinitat d'anuncis de televisió japonesos -incloent els més premiats- dels últims deu anys en la seva base de dades.

Així, en introduir, per exemple, un tipus de producte o servei i un rang de públic objectiu, AI-CD Beta escriu, mitjançant el seu braç robòtic i un fude (el pinzell emprat en la cal·ligrafia tradicional nipona) una espècie de resum amb les idees bàsiques que ha d'incloure l'espot.

L'AI-CD Beta també és capaç d'avaluar i aprendre a partir dels resultats que generin nous anuncis que es vagin emetent de cara a millorar les seves propostes per a futurs projectes.La prèvia de Terminator
Atlas és un robot impressionant, és gairebé com un Terminator. Aquest robot està creat per participar en operacions de rescat o cerca i, per a això, té una força impressionant i la capacitat de prendre decisions sobre com procedir.

Per funcionar sense que el controli cap humà, compta amb un ordinador intern que rep i processa la informació que rep amb les càmeres i sensors presents en el robot. Fa 1,88 metres d'alçada i pesa 150 kg.

A més és capaç d'aixecar caixes de 10 kg, obrir portes i la seva forma de caminar recorda a com ho faria un humà, té equilibri i si l'intentes empènyer no cau. També pot aixecar-se sòl en… menys d'un minut.

Aquesta màquina està pensada perquè en un futur participi en situacions d'emergència per no arriscar vides humanes, però qui sap, potser són els futurs soldats de primera línia de combat o el substitut dels bombers en situacions extremes.El tot terreny més petit
Les capacitats de RHex no són per res petites. Aquest robot pot moure's per llocs on un robot més gran no podria, posseeix sis cames amb un disseny especial que li permeten escalar i funcionar fins i tot en els terrenys més complicats.

La seva grandària i resistència fins en les condicions més adverses li permet moure's en zones d'accés impossible per a humans i altres robots més grans i, gràcies a les seves càmeres, pot donar una visió a distància per qui el controla. Aquest petit té ànima d'explorador militar. El disseny del RHex li permet ascendir sobre pendents rocoses, superar el fang, la sorra, la vegetació, vies de ferrocarril, pals de telèfon i pendents forts o escales.

El robot RHex es controla de forma remota des d'un panell de comandament a distància fins a 700 metres. Compta amb càmera de vídeo i visió infraroja ajudada per focus que proporcionen a l'operador una visió frontal i posterior del robot.La productivitat robòtica
D'aparença molt amigable, Baxter està creat per treballar braç a braç amb les persones en una sèrie de funcions productives. Segons els seus creadors, aquest simpàtic androide posseeix "sentit comú", la qual cosa li permet adaptar-se a cada funció i ambient de treball.

Baxter no requereix de programació complicada sinó que aprèn i pot ser entrenat. Pot trigar hores a esbrinar com agafar cada element, però quan ho ha descobert ho comparteix fàcilment amb altres robots similars.Terra, aigua i intestins
Amphibious Snake és un robot que treballa sota l'aigua o sobre la terra. Aquest robot tan versàtil pot ajustar-se segons la necessitat, ja sigui agregant mòduls per allargar-lo, llevant-ne per escurçar-lo o afegir els sensors necessaris per a cada treball. Els seus creadors fins i tot estan intentant adaptar-lo perquè sigui minúscul i poder usar-lo en operacions quirúrgiques, això gràcies al seu moviment controlable a distància i la possibilitat d'enviar imatges sense fil.

Avui et destaquem
Comentaris