Enzyme agilitza el diagnòstic precoç de càncer de colon

A l'Estat espanyol s'espera que durant el 2022 siguin diagnosticats més de 43.000 nous casos de càncer colorectal

L'empresa Enzyme | Cedida L'empresa Enzyme | Cedida

El càncer de còlon és un dels de més incidència al món, juntament amb el de pulmó, de pròstata i el de mama, segons l'Observatori Global del Càncer. A l'Estat espanyol s'espera que durant el 2022 siguin diagnosticats més de 43.000 nous casos de càncer colorectal. El diagnòstic precoç té un paper molt important en la incidència de la mortalitat d'aquesta patologia. Qualsevol iniciativa que abordi de manera fiable, segura i precisa la prevenció i el diagnòstic en estats incipients de la malaltia ajudarà a disminuir els efectes que aquesta arriba a tenir en el pacient.

Per aquest motiu, Enzyme presenta una solució per agilitzar el diagnòstic precoç de càncer de còlon en col·laboració amb Roche Diagnostics i l'Hospital Clínic de Barcelona. Aquesta eina, basada en intel·ligència artificial, accelera la detecció i classificació de pòlips colorectals per ajudar el diagnòstic precoç, ràpid i fiable d'aquesta malaltia i contribuir al tractament de manera més eficient.

Per a Álvaro Ortín, CEO d'Enzyme, “és un fet demostrat que la intel·ligència artificial és de gran utilitat per a la comunitat mèdica i científica, ja que permet realitzar diagnòstics de manera més ràpida i precisa, millorant les decisions mèdiques i optimitzant els temps de resposta, alhora que es redueixen els costos i ajuda a la viabilitat del sistema sanitari i dels hospitals. En oferir-se un diagnòstic primerenc, el pacient tindrà un tractament de la malaltia amb més probabilitats d'èxit".

Avui et destaquem
El més llegit