Un escut de mans català contra la covid-19

L'objecte per no tocar mobiliari d'ús públic està fabricat amb un teixit antivíric i pot servir per agafar el carro de la compra

Un operari fabricant l'escut de mans | ACN Un operari fabricant l'escut de mans | ACN

Uns catalans han patentat un escut de mans per evitar el contacte directe amb objectes i mobiliari d'ús públic. L'invent, del qual ja se n'han confeccionat més de 20.000 unitats, pretén ser una eina més per prevenir el contagi de la covid-19. Entre les principals utilitats hi ha els agafadors dels carros de la compra o les barres de subjecció del transport públic. A més, l'escut es neteja sol tan sols guardant-lo en una bossa específica, feta de material antivíric i antibacterià. Ja s'ha començat a distribuir a diferents punts de Catalunya, de l'Estat, Itàlia, els Estats Units i la Xina. A més, el seu creador, el masquefí Roger González, ha acordat amb l'Ajuntament de Masquefa regalar-ne un a tots els majors de 65 anys del municipi.

El creador del nou escut va tenir la idea quan, a l'inici de la pandèmia, es va trobar amb una "autèntica situació de caos" a l'anar al supermercat. "Ningú sabia com agafar el carro, hi havia gent que fins i tot l'empentava amb el colze", relata. Per això, va pensar que calia una solució "més pràctica". El masquefí, amb l'ajuda de dos socis més, Marc Torres i Annabel Medina, van començar a fer plànols i dissenys fins que van arribar a la solució de l'escut.

En col·laboració amb l'empresa Smart Inovations l.d.a, especialitzada en nanotecnologia, van idear un teixit similar al de la mascareta, antivíric i antibacterià, que no només evita el contagi sinó que, alhora, serveix per netejar la superfície sobre la qual es col·loca. La lona amb què està fet l'escut porta uns agafadors que es col·loquen directament a la superfície que es vol subjectar i d'aquesta manera s'evita el contacte de la pell amb els objectes o el mobiliari urbà.

Les diferents utilitats que han trobat al producte han fet que, en poc més d'un mes, la nova empresa, Handshield Mediterranean, n'hagin confeccionat ja més de 20.000 unitats i que fins i tot hagin despertat la curiositat fora de les nostres fronteres. A hores d'ara es ven només per internet, però la idea, avança González, és que es pugui vendre en botigues específiques i grans superfícies.

Més informació
Recuperació post-Covid, "el moment de pensar en gran"
Marques que parlen català a les xarxes
Avui et destaquem
El més llegit