La Generalitat impulsa un nou hub per a la transformació digital de les pimes

L'objectiu de la institució és ser un dels European Digital Innovation Hubs seleccionats per la Comissió Europea

Digital Innovation Hub de Catalunya | Cedida Digital Innovation Hub de Catalunya | Cedida

La Generalitat de Catalunya i una desena d’agents econòmics, centres tecnològics i de coneixement catalans han anunciat la creació del Digital Innovation Hub de Catalunya (DIH4CAT) per accelerar la incorporació de tecnologia avançada per part de les empreses i institucions catalanes. Es tracta d’un consorci publicoprivat impulsat pel Departament d’Empresa i Treball mitjançant Acció, el Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, Foment del Treball, PIMEC, Eurecat, el CVC, l’ICFO, la Fundació i2CAT, Leitat, la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), el Barcelona Supercomputing Center i IESE Business School.

El DIH4CAT, que aspira a ser un dels European Digital Innovation Hubs seleccionats per la Comissió Europea, és un ecosistema d’innovació regional, coordinat amb els principals agents de suport a la digitalització a Catalunya, i orientat a satisfer els reptes de la indústria (i en especial de les pimes) i administracions públiques a través del testeig de tecnologia avançada, com a pas previ a la implantació. El DIH4CAT es configura com un centre de serveis en xarxa, a manera de “finestreta única” a través de la qual les empreses i les institucions públiques poden accedir a capacitat, solucions i infraestructures tecnològiques per impulsar la seva transformació digital.

La iniciativa compta amb una inversió d'un milió d'euros per part de la conselleria de Vicepresidència i Polítiques Digitals i de Territori i s'atorgaran ajuts de fins a 10.000 euros a més de 100 pimes catalanes. L'objectiu és facilitar que les empreses puguin fer proves i testeigs als laboratoris i infraestructures dels membres del DIH4CAT abans d'invertir en els seus projectes.

D'aquesta manera, el hub posa a disposició de les pimes, les startups i les entitats públiques infraestructures tecnològiques, serveis d'experimentació amb tecnologies digitals, capacitats digitals avançades, formacions i assessorament empresarial.

Avui et destaquem
El més llegit