Google Street View s'endinsa en territori català

L'aplicació registra 300 indrets turístics catalans i potencia la destinació a escala global amb el projecte 'Google Trekker Catalunya'

Catalunya ja compta amb 300 indrets turístics accessibles des de Google Street View, al marge dels milers de quilòmetres de carrers i carreteres que aquesta aplicació posa al servei dels seus usuaris. Gràcies al projecte 'Google Trekker Catalunya', impulsat per la multinacional nord-americana i la Generalitat, els usuaris podran accedir a rutes i imatges en 360 graus de centenars d'indrets geolocalitzats a partir de l'aplicació Google Maps.

Amb aquest projecte, Catalunya es converteix en el territori europeu amb més rutes 'trekkejades' per quilòmetre quadrat. Durant la presentació del projecte aquest dijous, el conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, ha destacat que l'aplicació permet mostrar la "riquesa i diversitat" del país i contribueix a potenciar Catalunya com a destinació turística internacional.

Aquest projecte ha estat possible gràcies a un acord signat entre Google i la Generalitat de Catalunya, que ha estat la primera administració d'Europa d'arribar a un acord d'aquestes característiques. Durant la presentació, Baiget ha declarat que "tal com s'està constituint el mercat turístic i la manera en com es gestiona la demanda dels particulars, o ets a les xarxes i estàs present en noves plataformes tecnològiques o perds competitivitat, i nosaltres volem continuar sent pioners".

Promoció turística i tecnològica
El projecte es planteja amb un doble objectiu. Per una banda, es vol potenciar l'atractiu turístic de Catalunya, valorant el seu patrimoni natural i cultural arreu del món, per tal d'atraure més turistes. Per l'altra, es vol mantenir Catalunya com a destinació turística de referència en el camp de l'ús de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) a l'hora de realitzar promoció turística. Per aquesta raó, aquests 300 indrets han estat incorporats també al web de promoció turística de la Generalitat (Catalunya.com), de manera que s'hi pugui accedir des de la cartografia d'aquest portal.La tecnologia Google Street View és la visió 360 graus de Google Maps. L'aplicació permet accedir a una localització de Google Maps, veure-la en visió panoràmica de 360 graus i recórrer-la com si hom es trobés realment allí. Fins ara, a Catalunya això només era possible en indrets on podia passar un vehicle, però gràcies a aquest projecte ara també es pot accedir amb Google Street View a aquests 300 indrets catalans, entre els quals es troben rutes només realitzables a peu, parcs naturals, interiors de monuments i fins i tot algunes infraestructures turístiques.

Les imatges d'aquests 300 indrets han estat gravades amb una motxilla d'1,2 metres i 18 kg de pes i que porta incorporada una càmera de 15 lents que capta imatges de 360 graus cada 2,5 segons. La motxilla la porta una persona que pren les imatges mentre camina. Posteriorment, un cop processades, aquestes imatges s'incorporen a Street View. Aquestes imatges es poden visualitzar des de l'ordinador, la tauleta o el mòbil. A més, també es pot utilitzar el mòbil per visualitzar-les des d'unes ulleres de realitat virtual, com per exemple unes cardboards.

Avui et destaquem
El més llegit