HackatH2On, la marató d'apps d'Agbar

L'esdeveniment pretén posar en comú desenvolupadors, dissenyadors i museòlegs per cocrear apps innovadores relacionades amb l'aigua

Si reuneixes durant 24 hores en un mateix espai a creatius, programadors i dissenyadors i les dones llibertat total per desenvolupar idees sobre una temàtica concreta els resultats poden ser realment espectaculars. Aquest concepte, molt popular darrerament, s'anomena hackaton i diverses empreses com La Caixa o Vueling l'utilitzen de fa temps per captar talent i idees fresques cap al seu sector.

Ara Agbar, a través del Museu Agbar de les Aigües i amb motiu del Dia Mundial de l'Aigua ha organitzat una marató de desenvolupament anomenada HackatH2On que pretén que equips pluridisciplinaris creïn aplicacions per apropar els ciutadans al món de l'aigua d'una manera participativa i innovadora.

Com a al·licient per atreure equips participants, el concurs està dotat amb dos premis econòmics –de 3.000 euros per al guanyador i 1.500 per al finalista-. A més, tots els participants rebran obsequis i els projectes més interessants tindran l'oportunitat de ser desenvolupades en un futur en col·laboració amb el Museu.

Passades 24 hores, els equips hauran de presentar la seva proposta davant un jurat, format per Miquel Cermerón, director d'estratègia i desenvolupament d'Agbar, Ignacio Escudero, director d'Aigües de Barcelona, Xavier Verdaguer, emprenedor en sèrie; Javier González Abad, director gerent del Citilab i Lluís Marquina, director i presentador del programa Generació Digital de Televisió de Catalunya, que escollirà els finalistes.

La hackaton es durà a terme el cap de setmana del 21 i 22 de març al Museu Agbar de les Aigües. Els participants poden inscriure's gratuïtament fins al dia 20 de març a les 9 hores mitjançantla pàgina web de l'esdeveniment.
Avui et destaquem
El més llegit