Herman, el robot advocat que reclama els teus vols

AirHelp crea un aparell que facilita la gestió de compensacions pels retards, cancel·lacions i la sobrereserva en els seus vols

AirHelp, una companyia que lluita pels drets dels passatgers, ha creat Herman, un robot advocat fruit de la intel·ligència artificial que ajudarà els ciutadans a reclamar compensacions pels retards, cancel·lacions i la sobrereserva en els seus vols. Herman ofereix un procés accessible i més econòmic, com expliquen els seus creadors en un comunicat.

En el cervell artificial Herman emmagatzema tota la informació sobre les aerolínies operatives, els aeroports de sortida i arribada o el país d'origen del passatger per així recomanar les millors solucions en l'acció legal i evitar l'error humà.

El robot coneix les múltiples regles i factors en aquest procés abans d'iniciar l'acció legal, tals com els aeroports de sortida i arribada dels vols reservats, la data de la incidència i els termes i condicions de l'aerolínia. De forma manual, aquest és un procés molt llarg que triga fins a vint minuts per reclamació. No obstant això, Herman redueix al mínim el temps invertit així com el cost legal, la qual cosa permet que tots els usuaris puguin fer la reclamació corresponent de manera molt més fàcil.

L'objectiu de Herman és facilitar als usuaris aquest procés perquè reclamin el que per dret els correspon: indemnitzacions des de 250 euros fins el 600 euros. En 35.000 reclamacions, el robot va identificar, com apunten els seus creadors, en menys d'un segon la jurisdicció que li corresponia a cadascuna d'elles.

De moment, s'utilitza per agilitar el procés de reclamació, però la companyia té plans d'estendre els seus serveis, amb un programari específic, per ajudar els usuaris amb un altre tipus de conflictes legals amb les aerolínies. "Com a negoci, no podem canviar les regles regulatòries i les lleis que regulen la compensació per retards en vols, però sí estem determinats a fer el procés molt més fàcil, ràpid i just per als consumidors", assenyala el Responsable Legal d'AirHelp, Christian Nielsen. "Herman ens permetrà ajudar els consumidors en conflicte amb altres negocis o autoritats donant-los un servei accessible per a la seva defensa legal", conclou Nielsen.
Avui et destaquem
El més llegit