Visita a les impressores 3D d'HP | Bernat Millet
Visita a les impressores 3D d'HP | Bernat Millet

HP obre les portes de la seva innovació

La multinacional ha mostrat alguns dels objectes que es fan amb les seves impressores 3D, com dentadures o mans ortopèdiques

L'empresa vallesana de solucions tecnològiques VI3 i HP han organitzat una jornada de portes obertes al centre de la multinacional a Sant Cugat, que és el centre mundial d'impressió en 3D d'HP. Els clients de VI3 Informàtica han pogut conèixer de primera mà les últimes innovacions de la companyia nord-americana, moltes de les quals es dissenyen des del centre santcugatenc, que compta amb centenars d'enginyers i gairebé 3.000 treballadors. Impressores de noves generacions, programes de seguretat únics o les impressores en 3D.

"La quantitat de novetats que tenim anualment pels recursos d'HP a la innovació i desenvolupament fa necessari presentar els productes", ha explicat el gerent de VI3, Pere Cerdà, que ha detallat que "l'objectiu és fer arribar totes les novetats en seguretat i innovació als clients". "No fabriquem els productes aquí, però tenim el cervell i molts dels productes es tiren endavant des de Sant Cugat", ha detallat David Samper, Presales technology Consultant HP Inc.

hp printing 3d 30

Objectes fets amb 3D | Bernat Millet

El gerent de Vi3 ha destacat la importància de comptar amb un centre com el d'HP a Sant Cugat: "Ens va molt bé, podem parlar amb els mateixos enginyers que dissenyen els productes i fer arribar al client el fet que treballa amb una empresa multinacional molt potent". "És un centre de referència tecnològic a Catalunya i concentra dos centres punters en desenvolupament, gran format i 3D, que són mundials i atrauen gent de tot el món. És un fet diferencial i ens ajuda a posicionar la marca", ha afegit Cerdà.

David Samper, Presales technology Consultant HP: "La quarta revolució industrial és el 3D"

Així, els clients han pogut veure en primera persona els avenços d'HP en impressió, com pot ser el PageWide, una nova tecnologia d'impressores que permet abaratir costos i dotar de més eficiència les màquines. També en seguretat han conegut novetats, com un sistema per evitar espionatge que fa que les pantalles només puguin ser vistes per la persona que és just davant, mentre que de costat no es veu correctament.

Finalment, també han vist les impressores 3D d'HP, que ja imprimeixen productes com cascs de bicicletes, sabates o fins i tot mans o dents d'ortopèdia. "La quarta revolució industrial és el 3D i canviarà les empreses. Sense magatzems i a demanda", ha afegit David Samper, que ha posat com a exemple que quan compres un llibre per Amazon, encara no ha estat imprimit i tot es pot fer al moment des d'un centre com el d'HP. Ara el seu objectiu és fer arribar aquesta "revolució" al món de la indústria.

hp printing 3d 27

Mà ortopèdica feta en 3D. També dentadures | Bernat Millet

 

hlhp printing 3d 28

Casc de bici fet amb impressió en 3D | Bernat Millet

 

hp printing 3d 20

Les impressions en 3D es fan a partir d'aquesta pols | Bernat Millet

 

hp printing 3d 10

La càmera de dalt de l'ordinador permet escanejar objectes per després imprimir-los en 3D | Bernat Millet

Més informació
HP patenta la primera impressora 3D industrial
La impressora 3D, catalana i 'low cost'
Avui et destaquem
El més llegit