iCardio, l'electrocardiògraf sense fil digital més petit del món

L'eina permet realitzar un electrocardiograma en menys de dos minuts sense acudir a un centre sanitari i disposar d'un informe diagnòstic en deu minuts

L'empresa especialitzada en sistemes de telemedicina TeleHealth Devices, amb el centre tecnològic Eurecat, ha desenvolupat el nou sistema iCardio, l'electrocardiògraf professional més petit del món, que facilita la detecció preventiva de cardiopaties, que són una de les primeres causes de mort a nivell mundial, mitjançant la realització d'una prova diagnòstica, l'electrocardiograma (ECG).

iCardio permet realitzar un electrocardiograma sense la necessitat d'acudir a un centre sanitari o consulta mèdica i poder disposar d'un informe diagnòstic al mòbil o tauleta, firmat per un metge especialitzat, en tan sols deu minuts. Només a l'estat espanyol, la insuficiència cardíaca i del sistema circulatori va ser la causa del 30% de les morts, amb 124.197 defuncions al 2015, segons informació de l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

El sistema iCardio està composat per tres elements, el primer dels quals és la unitat de captació iCardio, un electrocardiògraf digital professional, amb una resolució de 2000 sps, que permet fer un electrocardiograma en menys de dos minuts sense necessitat d'utilitzar cap mena de ventoses, gel, llit o d'altres productes.

També està dotat amb una aplicació mòbil, l'iCardio App, disponible per a sistemes operatius Android i iOS, que rep la informació via Bluetooth i permet visualitzar l'electrocardiograma i enviar-lo al Call Centre mèdic del sistema. Completa la plataforma l'iCardio Server, el sistema Back Office del Call Center Mèdic, que permet analitzar i diagnosticar l'electrocardiograma enviant un informe firmat per un metge a l'usuari o pacient en format PDF.


"El sistema iCardio està pensat com una solució portàtil per a la detecció preventiva de cardiopaties que posteriorment es tractaran en un centre especialitzat", per la qual cosa pot "contribuir decididament a la reducció de la taxa de mortalitat causada", destaca Pablo García, CEO de la companyia TeleHealth Devices.

El sistema ofereix "un servei immediat, minimitzant els costos de la prova i universalitzant la seva utilització", ja que "una persona sense formació específica o fins i tot el mateix pacient poden fer la prova, en qualsevol lloc i en qualsevol moment, 24 hores al dia", subratlla García. Segons recalca el director d'eHealth d'Eurecat, Felip Miralles, "el dispositiu iCardio apodera el pacient i permet oferir-li serveis de medicina personalitzada, en escenaris tals com la prevenció de cardiopaties, el seguiment remot i la predicció d'aguditzacions".

Només cal disposar d'una unitat iCardio i cobertura de telefonia mòbil per rebre un diagnòstic, que en cas de patologia permeti alertar al pacient perquè acudi a un centre de metge de cardiologia.
Avui et destaquem
El més llegit