Ikea entra en la Internet de les coses

Ikea llança un dispositiu per controlar la intensitat de la llum en funció del moviment

Finalment, després de decidir-se a vendre electrodomèstics i mobles amb equips d'alta fidelitat integrats, la cadena de mobles de disseny suec s'ha decidit a entrar en el segment de la Internet de les coses. El nou catàleg d'Ikea d'alguns països nòrdics –Suècia, República Txeca, Itàlia i Bèlgica– ja incorpora una nova sèrie de productes anomenats Trådfri –que vol dir "sense fils" en suec–, formats per un hub de control, bombetes, panells i portes d'armari il·luminats.

La part més curiosa de la nova sèrie, però, és un dispositiu per regular la intensitat del llum basat en el moviment. El giny, una espècie de disc d'un parell de dits d'ample, es pot girar a l'aire en qualsevol direcció per enfosquir o aclarir la il·luminació de la sala.

No obstant això, esperem que el funcionament de l'aparell estigui més aconseguit que la química entre els dos actors del vídeo promocional que en mostra el seu ús.Un altre aspecte interessant de la plataforma Trådfri és que no es tracta d'un sistema propietat d'Ikea, sinó que es basa en l'enllaç per a il·luminació Zigbee, un estàndard del sector sobre el qual està construït, per exemple, el sistema Hue de Philips.

De moment, la multinacional sueca no ha detallat quan te previst començar a comercialitzar el sistema Trådfri en altres països. El que sí que sabem és que el paquet base –format pel hub, un comandament a distància i dues bombetes– costarà uns 78 euros i el regulador d'intensitat del llum, uns 18 euros.

A més, Ikea també ha posat a la venda de manera independent les bombetes per 20 euros, el comandament a distància per 31 euros i un sensor de moviment per 26 euros.

Que el gegant suec aposti per la Internet de les coses és molt més important del que pot semblar en un principi. Ppot significar la popularització d'un segment que, ara mateix, està més dirigit a un usuari tècnic que al públic en general.
Avui et destaquem
El més llegit