InKemia obrirà una filial de química verda als Estats Units

El grup dedicat a la recerca i desenvolupament aprofundeix en la seva internacionalització

Inkemia Iuct Group ha aprovat obrir una filial als Estats Units dependent de Iuct Emprèn, la divisió d'empreses participades del grup, que estarà especialitzada en tecnologies de la química verda i industrial i el seu negoci començarà amb l'explotació de la tecnologia de dissolvents industrials verds.

Així, amb la creació de la filial Inkemia GC es tanca el pla estratègic d'internacionalització que es va fixar amb l'última ampliació de capital del 2014, ha informat la companyia catalana en un comunicat.

Inkemia GC serà una societat participada íntegrament per Iuct Emprèn en la seva creació, si bé es preveu que la seva composició variï amb ampliacions de capital futures que incorporin socis locals, financers i industrials.

Fa poc, el doctor Paul Anastas, conegut com el pare de la química verda, s'ha incorporat a Inkemia GC com a president del consell científic, i s'ha compromès amb el desenvolupament del negoci.

Dos projectes nous
En paral·lel, la divisió del coneixement d'Inkemia Iuct Group ha guanyat dos concursos públics per a projectes de R D a la Comunitat de Madrid i Catalunya en el marc del programa operatiu dels fons Feder de la UE, uns projectes que suposaran per a la companyia uns ingressos d'explotació superiors als 147.000 euros.

El projecte per a la Comunitat de Madrid se centra en la recerca de tractaments contra afeccions artrítiques basades en biomaterials d'origen microbià, mentre que a Catalunya el projecte porta per títol Programa nucli d'alt rendiment en investigació de nous fàrmacs per al sistema immune.

Inversions i desinversions
A més, Iuct Emprèn ha desinvertit la seva participació total en la companyia Biodan Science a través d'una operació combinada de cessió al grup Inkemia de part de la tecnologia desenvolupada per Biodan, una tecnologia que formava part d'un projecte per obtenir un mecanisme d'alliberament de productes dermatològics.

Així, aquesta tecnologia adquirida s'incorpora al projecte de codesenvolupament d'un nou producte per a la malaltia dermatològica psoriasi que es porta a terme amb la companyia Barcelona Bioscience; l'import de l'operació és de 200.000 euros i no tindrà un impacte immediat en el compte de resultats del 2016.
Avui et destaquem
El més llegit