Instagram enfonsa Snapchat

La xarxa social compleix set anys amb la primera caiguda d'usuaris més gran de la seva història

L'aplicació no només s'ha vist superada per Instagram Stories, sinó també per Facebook Stories i WhatsApp Status
L'aplicació no només s'ha vist superada per Instagram Stories, sinó també per Facebook Stories i WhatsApp Status

Instagram ha eclipsat Snpachat. La xarxa social del fantasma groc ha passat de tenir 191 milions d'usuaris el primer trimestre del 2018 a tenir-ne 188 el segon trimestre. Aquesta és la primera caiguda d'usuaris de la seva història, ara que l'app compleix set anys de vida.

L'aplicació mòbil no només s'ha vist superada per Instagram Stories, sinó que Facebook Stories i WhatsApp Status també han contribuït a aquesta davallada de clients. Segons el professor dels Estudis de Ciències de la Informació i de la Comunicació de la UOC Ferran Lalueza "el seu fracàs no es deu únicament al fet que els seus competidors han copiat, obertament i descarada, la seva fórmula de comunicació efímera, també han comès errors".

Uns errors que es fonamenten, bàsicament, i sempre segons Lalueza, en "un redisseny impopular de l’aplicació que va generar un rebuig ampli dels seus usuaris, sumat a la influència negativa de certs famosos convertits en detractors de l’aplicació i a una incorporació progressiva d’usuaris madurs que ha fet fugir el seu perfil més potent, els adolescents".

Un públic més ampli

Lalueza sosté que l’aura "transgressora i cool" d'Snapchat, que era un dels seus grans reclams davant d’altres xarxes més madures i arrelades com Instagram o Facebook, "s’ha erradicat amb el mimetisme dels competidors i l’entrada d’un públic objectiu més ampli".

De la seva banda, la professora dels Estudis de Ciències de la Informació i de la Comunicació de la UOC Ana Isabel Bernal-Triviño avisa que "no preveure el creixement d’un gegant també és un error, i Snapchat va ser incapaç de controlar la dimensió de les altres plataformes".

Els professors citats consideren els propers mesos per Snapchat no seran gaire optimistes, però Triviño veu un raig de llum en aquest futur incert posant damunt la taula que "l’única via per a salvar-se és que faci un nou desenvolupament que sigui innovador per a diferenciar-se de la competència, que ha absorbit els seus seguidors".

I és que mentre Snapchat compta ara amb 188 milions d'usuaris diaris, Instagram Stories en té més de 400 milions, Facebook Stories es manté per darrere amb 150 milions i WhatsApp Statuts les supera totes amb 450 milions.

Més Informació
Fotoraporto: un Instagram reivindicatiu
Instagram llança Shopping
Instagram, més a prop de la TV que del web
Avui et destaquem
Comentaris