Intel·ligència artificial i realitat virtual aplicades a l'art al Sónar D

La cantautora Björk inaugurarà el Festival i protagonitzarà una exposició que barreja tecnologia i creativitat

La cantautora, compositora i multiinstrumentista, Björk, inaugurarà el Festival Internacional de Música Avançada i New Media Art Sónar la nit del dimecres 14 de juny i protagonitzarà una xerrada al Sónar D, el Congrés de Cultura Digital i Tecnologies Creatives, centrada en els últims avenços en intel·ligència artificial i realitat virtual aplicada a les arts, segons s'informa en el web de l'esdeveniment.

D'altra banda, durant l'esdeveniment la compositora actuarà durant quatre hores amb un Dj Set a l'escenari SonarHall de la Fira de Barcelona a Montjuïc, així com han anunciat en un comunicat els codirectors del festival Ricard Robles i Enric Palau.

La productora islandesa, a més, protagonitzarà una exposició que l'han anomenat Björk Digital, al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). Es tracta d'un recorregut que acollirà la seva "òpera tecnològica", una experiència de realitat virtual de 90 minuts amb què la cantant ha volgut mostrar els seus treballs performatius.

Després de visitar Sidney, Reykjavík, Tòquio, Mèxic, Londres, Mont-real i Los Ángeles, la mostra Björk Digital proposarà un viatge immersiu pel particular univers creatiu de Björk amb una mescla performance, cinema, instal·lació, vídeo i interacció visitable fins al 24 de setembre.
Avui et destaquem
El més llegit