iPhone 12, la connexió més fluida que mai

Apple presenta els nous 'smartphone' amb connectivitat 5G i accessoris magnètics

Model d'iPhone 12 mini Model d'iPhone 12 mini

Dimarts i 13 ha estat el dia. De totes les presentacions que fa Apple durant l'any, possiblement la dels nous iPhone sigui la més esperada, i la d'aquest any ve amb de sorpreses interessants. Repassem-les!

El primer dels dispositius que presenta Apple, complint amb les especulacions dels dies anteriors, és una versió mini del HomePod, el seu altaveu "intel·ligent". Aquesta versió reduïda té un disseny esfèric, amb una pantalla tàctil a la part superior que serveix per controlar la reproducció musical o accedir a Siri –sempre que preferim no fer servir els controls per veu.

A més, Apple promet que la vinculació amb els telèfons serà més fluida que mai: n'hi haurà prou amb apropar el dispositiu a l'altaveu per tal que es reconeguin mútuament –de la mateixa manera que ho fan els auriculars AirPods. Pel que fa al so, Apple promet un so 360° –el millor en un altaveu d'aquesta mida– que, a més, es converteix en so estèreo si enllacem dos HomePods per funcionar com un de sol.

El HomePod mini es podrà encarregar el 6 de novembre i estarà disponible a partir del 13 a un preu de 99 dòlars en acabats blanc i negre.
 

homepodI arribem al vaixell insígnia de la companyia, la nova gamma d'iPhone 12. Per començar, la companyia de Cupertino ha presentat una sèrie de dispositius amb un disseny renovat, amb cantonades més quadrades, en una forma que recorda molt als antics iPhone 4.

Un nou vidre ceràmic ens promet que, per fi, els nostres iPhone seran més resistents a caigudes (fins a 4 cops més durs!), de manera que, presumiblement, hauríem de veure cada cop menys dispositius esquerdats a causa de petits cops.

Com no podia ser d'altra manera, l'iPhone 12 també incorpora un nou sistema de càmera dual amb gran angular i mode nocturn, que permet fer fotografies en condicions de llum deficient i que s'estén per fi a tota la gamma d'iPhones.

A més, el mode nocturn estarà disponible en el mode retrat i en enregistrar vídeos en time-lapse, una combinació explosiva.

Una altra de les grans novetats dels nous iPhone 12 és la incorporació de connectivitat 5G. Aquesta nova connectivitat, quan estigui disponible per les operadores, permetrà disparar les velocitats de descàrrega fins a 4Gb per segon i fins a 200Mb per segon de pujada. De totes maneres, Apple ja ens avisa que aquestes velocitats només podran donar-se en casos molt concrets, així que de moment, podem assumir que al nostre país no seran tals...

Per estalviar bateria, Apple ha incorporat un nou sistema intel·ligent en els iPhone 12 que fan que l'aparell canviï entre connectivitat 5G i 4G de manera automàtica en funció de la velocitat que necessita o disposa en cada moment, de manera que se'n pugui reduir el consum energètic.
 

iphone 12 proUna de les sorpreses de la nit –tot i que ja s'havia filtrat anteriorment en alguns fòrums–, és la recuperació de la marca MagSafe. Recordeu aquells carregadors magnètics dels Mac antics, que tants cops van salvar-nos l'ordinador de caigudes i que Apple va fer desaparèixer sense cap explicació? Doncs han tornat... en forma d'accessoris. Els nous iPhone 12 incorporen una sèrie d'imants al seu interior que els permeten adherir-se de manera precisa a carregadors, monederes i tota mena d'accessoris que tant Apple com terceres marques aniran traient al mercat.

Els nous iPhone 12 incorporen uns imants al seu interior que els permeten adherir-se a carregadors, monederes i tota mena d'accessoris

No obstant això, la companyia ja ens ha mostrat alguns, com ara un carregador dual plegable per iPhone i Apple Watch, o un targeter magnètic que s'enganxa al telèfon i que costarà 59 dòlars.
 

magsafeUn altre dels dispositius que va debutar va ser l'iPhone 12 Mini, amb una pantalla de 5,4 polzades pensada per aquells usuaris que prefereixen un telèfon amb unes dimensions més reduïdes però amb totes les característiques del seu germà gran, i que es converteix en el telèfon amb connectivitat 5G més fi i petit del mercat.

I per rematar-ho Apple va mostrar els seus models d'IPhone 12 Pro i iPhone 12 Pro Max, per aquells usuaris més exigents.

Amb el mateix aspecte renovat que els seus germans petits, els models Pro i Pro Max tenen un acabat en acer inoxidable en lloc d'alumini i incorporen nous colors exclusius com ara el daurat o un blau pacífic.
 

12 pro acabats

En l'àmbit tècnic, els dispositius incorporen un sistema de càmera de 3 lents (en lloc de les 2 de l'iPhone 12), amb gran angular, súper gran angular i tele-objectiu.

A més, la càmera incorpora un escàner Lidar –que Apple ja va presentar en el seu iPad Pro– i que permet que el dispositiu capturi la sensació espacial del lloc on siguem. D'aquesta manera, la càmera serà capaç d'enfocar amb molta més facilitat, fins i tot amb ambients en molt poca llum –adéu a les fotos desenfocades de nit!– i les aplicacions basades en realitat augmentada guanyaran realisme i fluïdesa.

I per als usuaris professionals, Apple va fer gala un cop més de la seva potència presentant el primer dispositiu que és capaç d'enregistrar vídeo en 4K amb els sistemes Dolby Vision i en un format batejat com a Apple Pro RAW, que permetrà editar aspectes com ara la il·luminació, els blancs, el to o ajustar els canals des del mateix dispositiu, de la mateixa manera que ho faríem amb programes d'edició de vídeo professionals.

I per acabar, els preus i opcions, que hem volgut concentrar en un bloc final per fer-los més entenedors:

  1. L'iPhone 12 estarà disponible en blanc, negre, blau, verd o vermell i capacitats de 64Gb (per 909 €), 128Gb (959 €) i 256 Gb (1.079 €).
  2. L'iPhone 12 Mini estarà disponible en els mateixos colors blanc, negre, blau, verd o vermell i les mateixes capacitats de 64Gb (per 809 €), 128Gb (859 €) i 256 Gb (979 €).
  3. L'iPhone 12 Pro estarà disponible en colors grafit, plata, or i blau pacífic en capacitats de 128Gb ( per 1.159 €), 256Gb (1.279 €) i 512Gb (1.509 €)

I atenció, una altra de les novetats és que per aquest preu, els nous iPhone ja no inclouen carregador ni auriculars de sèrie. S'hauran de comprar per separat. El que si que inclouen, per fi, és un cable de càrrega de lightning (el connector de l'iPhone), a USB-C (el connector dels MacBook).

Més informació
'Time Flies' d'Apple: poca innovació i molta estridència
Avui et destaquem
El més llegit