Ja ningú truca per telèfon

Els missatges instantanis ja superen la veu i els SMS ja són història

Ja ningú fa servir SMS Ja ningú fa servir SMS

Els missatges instantanis ja superen les trucades de telèfon. Un 57% dels espanyols envia missatges instantanis diverses vegades al dia enfront del 22% que truca des del telèfon mòbil i el 13% des del fix, segons les dades del Panell de Llars de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència de l'últim trimestre de 2016.

L'enquesta efectuada a 4.814 llars i 9.163 individus ha confirmat que els missatges de text tradicionals (SMS) i les trucades des del telèfon fix han estat relegades  a un segon pla. Dos de cada deu espanyols mai fan trucades des de telèfons fixos i quatre de cada deu truquen setmanalment o menys.

Aquest estudi mostra que els SMS han quedat gairebé en desús, un 56% dels enquestats mai els envia, i entre els que els usen el 90% només envia algun a la setmana o menys.

D'altra banda, la missatgeria instantània (WhatsApp, Telegram i Facebook Messenger) és el servei amb més ús diari. El 57% dels espanyols la usen diverses vegades al dia, per sobre de l'ús diari de les trucades efectuades des de mòbils (22%), telèfons fixos (13%) o trucades online (4%).

Segons el Panell de Llars CNMC, gairebé nou de cada deu espanyols consideren bastant o molt important que es protegeixin adequadament les seves dades privades en les seves comunicacions per veu, ja sigui per xarxa mòbil, fixa o Internet.

Així mateix el 93% valoren bastant la importància de la qualitat de la connexió. Per contra, dos de cada deu espanyols declaren que els importa poc o res la facilitat de canvi d'operador de servei.

Més informació
Whatsapp incorporarà un cercador d'emojis
Això és el que Facebook i Whatsapp comparteixen sobre tu
Multa milionària a Facebook
Avui et destaquem
El més llegit