Les 15 startups de Juan Roig que poden fer-se d'or

Lanzadera celebra l'Investors Day 2019 amb més de 200 inversors de tot l'Estat i empreses seleccionades per al pitch

Els emprenedors de Lanzadera presenten els seus projectes i startups a la Marina de València Els emprenedors de Lanzadera presenten els seus projectes i startups a la Marina de València

"Lanzadera és l'acceleradora més potent de l'Estat". "Què tal? Jo nerviós". "Em faré un altre café, que vinc de Madrid i m'he aixecat a les 5". "Les empreses sempre volem créixer per damunt de les nostres possibilitats, per això necessitem inversors". "En aquests tres anys, a més d'impulsar l'empresa, hem tingut quatre fills, dos cadascuna de les impulsores". "L'any que treballàrem ací, va ser increïble".

Són alguns dels comentaris que s'escoltaven off the record en la primera sala per la qual han passat les 15 startups que han estat seleccionades per participar en l'Investors Day 2019, un dels dies més especials de Lanzadera, la incubadora i acceleradora d'empreses de Juan Roig amb aroma de mar, en La Marina de València. Exposaran els seus negocis davant de més de 200 inversors de tot l'estat espanyol.

Primer pitch... amb periodistes

El primer pitch, per alliberar nervis, es feia individualment i en un context més distés amb uns receptors un poc especials, sense intenció d'invertir diners -bé, qui sap!-, però amb el poder d'oferir-los el segon tresor més preuat dels emprenedors: la visibilitat. Parlem, clar, dels periodistes. Així, un darrere l'altre, anaven desfilant pels mitjans de comunicació que s'han acostat a les instal·lacions de l'Escola d'Empresaris (EDEM).

Alguns tenien el discurs més memoritzat i gairebé no feien falta les preguntes; a d'altres, els costava un poquet més arrencar. Tots confiaven en el seu producte, en el seu potencial i la gran majoria estan pensats per a un món més sostenible; els nous empresaris tenen clar que el món és finit i que els seus clients -aliats necessaris- cada cop estan més conscienciats.

Lanzadera ha finançat a 300 empreses amb 14 milions d'euros i ha aconseguit inversions externes per valor de 30 milions

El director general de Lanzadera, Javier Jiménez, ha explicat que aquesta jornada "és molt important" i "és una festa" on "els vertaders protagonistes són els emprenedors i emprenedores que durant molts mesos han estat treballant de valent per presentar les seues empreses davant la comunitat inversora de l'estat". "És una empenta més per ajudar a fer créixer el negoci més ràpid i generar riquesa i ocupació", subratlla.

En els sis anys de vida de Lanzadera, ja ha finançat a 300 empreses amb 14 milions d'euros i han aconseguit inversions externes per valor de 30 milions d'euros. Jiménez assegura que aquestes xifres han contribuït a crear 600 llocs de treball.

Què busquen els inversors?

Per altra banda, l'inversor de Faraday Venture Partners, Gonzalo Tragacete, valora que Lanzadera és un espai "interessant pel volum de projectes amb què treballen, el suport i recursos que els hi donen i les condicions, com els préstecs a tipus zero". Gràcies a l'Investors Day, assenyala, poden "veure en molt poc de temps la selecció dels millors".

Tragacete diu que el primer que busquen és "poder multiplicar per moltes vegades els diners" que inverteixen. I esmicola els paràmetres que segueixen a l'hora de trobar una bona oportunitat de negoci: "Els millors indicis són un equip compenetrat, fort, convençut del que fa, amb experiència en el seu sector i veure les mètriques de negoci. Alguns inverteixen abans que hi haja ingressos; altres, després d'entrar en la comercialització del producte. Allà ens fixem en el creixement de les vendes, els canals de captació, per on entren eixes vendes, la freqüència de compra, que el mercat siga gran, la competència... Intentem mirar-ho tot".

IMG 20190522 110449

Aquestes són les 15 startups de l'Investors Day

Ens endinsem en les quinze empreses que han tingut els seus minuts d'or a la recerca de la cobejada inversió.

Gana Energía

És una comercialitzadora elèctrica 100% d'origen renovable -i pròximament també de gas natural- que ofereix els seus serveis a particulars, empreses i institucions a l'estat espanyol. Opera de forma 100% digital i tenen una política de preus sempre baixos.

Howlanders

És un portal de reserva d'excursions turístiques especialitzat en tours de natura i aventura en Amèrica Llatina. Treballen amb operadors locals.

Chibig

Estudi que desenvolupa i comercialitza els seus propis videojocs d'aventures. Publiquen en PlayStation, Nintendo, Xbox i Steam.

Insectfit

Elaboren i distribueixen productes alimentaris per a esportistes fets amb farina d'insectes. Defensen el seu elevat contingut en micronutrients i proteïnes, de millor qualitat i més sostenible que la indústria càrnia tradicional.

El CEO Gabriel Vicedo explica que, de moment, a l'estat espanyol "no és legal produir" (vendre sí), per la qual cosa compren la matèria primera de granges de Tailàndia i processen el producte a Finlàndia.

MonkingMe

És una plataforma musical catalana que permet escoltar i descarregar cançons gratuïtament mentre l'artista guanya diners, mitjançant accions publicitàries i amb una moneda virtual.

HolaFly

Vénen targetes SIM de dades per a viatgers per seguir connectat sense pagar roaming. Permet seleccionar el destí, els dies i MB i l'envien gratuïtament a domicili, per no perdre temps buscant una durant l'escapada.

Sepiia

Dissenya, desenvolupa i produeix roba intel·ligent amb baix impacte ambiental -teixits amb certificat ecològic, fabricats a l'estat i amb impressió digital- que, a més, no s'ha de planxar, no absorbeix olors ni manxes, i té un efecte perlant amb els líquids. Amb aquestes qualitats, el CEO Federico Sainz diu que poden utilitzar-se durant quatre o cinc dies sense rentar. Assegura que està desitjant "que entre competència" per ajudar a explicar el concepte.

Discocil

És un software per a promotors que digitalitza la gestió de locals d'oci nocturn. Permet fer labors de gestió i mesurament (vendes, rendiment dels treballadors, informes, controls d'aforament, etc.) dedicant-li unes dues hores per setmana.

Project lobster

Es dedica al disseny, fabricació i venda de manera directa a l'usuari final d'ulleres graduades i de sol per un preu fixe, 98 euros.

Singularu

És una marca de joies a preu assequible que analitza les tendències del mercat mundial i les dades dels ecommerce i marketplaces més rellevants a escala estatal i internacional.

Fluxart

Estudi de videojocs per a consola i PC de tipus col·laboratiu, multijugador i amb format Esport, que permet puntuar als companys.

Fabulist Travel

Organitzen viatges temàtics per a famílies amb xiquets, basats en els personatges favorits dels més menuts de la literatura, fantasia o cine. El procés és online, automàtic i en temps real.

Fintup

És un gestor automatitzat d'inversions (robo-advisor) que ofereix assessorament financer i estratègies d'inversió intel·ligents, rendibles i de baix cost.

Zeleros

Desenvolupa i comercialitza vehicles d'Hyperloop, un nou sistema de transport terrestre per a passatgers i mercaderies que arriba als 1.000 km/h amb energies sostenibles. Utilitza un sistema de càpsules que leviten magnèticament dins d'un tub a baixa pressió.

Multihelpers

És un servei de contractació d'especialistes per a xicotetes feines de la llar: penjar un quadre, muntar uns mobles o reparar una cisterna. En cinc minuts el client rep un pressupost i en poques hores, la solució.

Més informació
Lanzadera acull 28 noves empreses de tot Espanya
Lanzadera engega el 2019 acollint 33 nous projectes
Lanzadera i CBRE s'alien per impulsar l'emprenedoria en l'immobiliari
Avui et destaquem
El més llegit