Lawyers Survivors, l'app que necessitaven els advocats

L'aplicació mòbil guanyadora del Legal Hackathon Barcelona permet als professionals del dret saber en quin moment es troba el procés legal en què treballen

Lawyers Survivors permet al professional saber el moment exacte del procés en el qual estan treballant i presentar una prova vàlida. L'app ha nascut a la primera edició del Legal Hackaton, l'esdeveniment centrat en l'emprenedoria en el sector legal celebrat a Barcelona aquesta setmana. Els equips van treballar intensament durant 24 hores seguides, amb la finalitat de crear la millor app per a l'àmbit del dret, la que ha aconseguit el guardó DAS a la millor aplicació valorat en 1.000 euros.

D'altra banda, s'han presentat altres interessants propostes com Simplaw, una app que permet descriure un problema legal perquè, utilitzant paraules clau, detecti quin tipus d'advocat es necessita. Ambdues són resultat de la trobada celebrada al Valkiria Hub Space i que en la seva primera edició ha estat un tot un èxit de participació, amb més de 400 professionals i 42 ponents, entre ells Xavier Verdaguer, Rodolfo Carpintier i David Bravo.

També hi ha participat Juan José Montero, advocat d'Uber a Espanya, qui ha abordat els secrets legals als quals s'enfronta a Espanya l'aplicació de transport compartit. Montero assegura que la legislació espanyola encara no està preparada per entendre els models peer to peer. En resum, al Legal Hackaton es va constatar la necessitat que els advocats, consultors i programadors treballessin en comú per a la digitalització de l'advocacia, un sector, encara jove i en fase de maduresa.

Un sector en plena transformació
"L'èxit del Legal Hackathon Barcelona confirma l'auge de les noves tecnologies aplicades al sector legal, un aspecte fins al moment adormit en aquest àmbit" comenta Carles Argemí, soci fundador de Grup Testamenta, organitzador de l'esdeveniment, qui afegeix que "la innovació, l'esperit emprenedor i la creativitat han quedat reflectits en aquesta edició i són mostra de com el sector s'està movent".
Avui et destaquem
El més llegit