Leitat no s'adherirà al centre tecnològic Eurecat

La fusió dels centres tecnològics catalans no comptarà finalment amb el de Terrassa, que manté vida pròpia

L'institut tecnològic Leitat ha decidit finalment no adherir-se a Eurecat, el centre d'investigació que es va crear al maig fruit de la fusió de cinc centres més, impulsada per la Conselleria d'Empresa de la Generalitat, que tenia com a objectiu concentrar els serveis d'R D I per a empreses catalanes en un gran centre d'innovació industrial de referència de Catalunya.

El conseller d'Empresa i Feina, Felip Puig, ha explicat en una entrevista d'Europa Press que Leitat, amb seu a Terrassa (Barcelona) i fins ara el centre tecnològic més gran de Catalunya, "ha volgut mantenir vida pròpia", tot i que ha manifestat que li agradaria que rectifiqués i acabés per unir-se al projecte d'unificació.

Eurecat es va crear després de la fusió d'Ascamm, Barcelona Digital, Barcelona Mitjana i Cetemmsa, a més de CTM --tot i que manté la seva entitat jurídica per qüestions contractuals--, i a l'acte de presentació, Puig ha manifestat que també estava prevista la integració de Leitat, presidida per Eusebi Cima.

La Generalitat va donar a Leitat un termini de dos mesos, fins a finals de juliol, per concretar la seva entrada, però finalment el centre egarenc, que té una plantilla de 250 treballadors, ha decidit mantenir-se al marge.

Tot i això, el conseller ha assegurat que l'aposta per Eurecat és "molt sòlida" i que no es modifiquen les previsions de creixement, que passen per facturar més de 60 milions d'euros el 2016 i que més de 1.000 empreses catalanes accedeixin als seus serveis.

Eurecat té la seva seu social a l'actual seu d'Ascamm a Cerdanyola del Vallès (Barcelona), mantindrà la resta de centres a les seves ubicacions actuals, i establirà un període de transició en el qual es mantindran les denominacions dels centres convivint amb Eurecat fins que s'unifiquin tots sota el mateix nom.

Recursos públics
El Govern va aprovar a finals de juliol destinar 30 milions d'euros a Eurecat en el marc del Pla de Centres 2015-2016, mitjançant el qual la Generalitat, a través d'Acció, injectarà deu milions aquest any i 20 més l'any que ve perquè aquest instrument torni a Catalunya la seva posició de lideratge en innovació industrial.

El centre destinarà aquests recursos a noves línies d'innovació industrial d'acord amb les tendències de mercat per desenvolupar noves tecnologies o coneixements que encaixin amb les necessitats de les pimes catalanes.

Avui et destaquem
El més llegit