Les farmàcies vendran medicaments sense recepta

L'Agència Espanyola del Medicament tanca 220 webs el 2013 per venda il·lícita de productes sanitaris

La ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Ana Mato, ha anunciat aquest dijous que la xarxa de farmàcies autoritzades amb el logotip europeu per vendre per Internet medicaments no subjectes a prescripció mèdica estarà en funcionament els primers mesos del 2015.

Precisament, la setmana passada la Comissió Europea va aprovar el logotip que permetrà identificar les webs de las farmàcies que vendran medicaments a través de la xarxa.

En la presentació sobre el desenvolupament del Pacte per la Sostenibilitat i la Qualitat del Sistema Nacional de Salud, la ministra ha subratllat destacat el paper "essencial" del farmacèutic per garantir el seguiment del pacient crònic i per a l'ús responsable dels medicaments.

La ministra ha fet la presentació, juntament amb la presidenta del Consell de Col·legis Oficials de Farmacèutics, Carmen Peña, de les propostes de l'acord marc del sector subscrit a l'octubre del 2013.

Més de 200 webs tancades al 2013
La reacció del sector és una de les més esperades. Recentment, en una jornada celebrada a Madrid sobre la venda de medicaments a través d'Internet, la directora de la Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS), Belén Crespo, va indicar que la venda de medicaments falsificats suposa un 25% més que el de la droga i que aquest mercat suposa entre un 7% i un 10% del mundial.

Només l'any passat, l'AEMPS va tancar 220 pàgines webs on es va detectar una venda il·lícita de productes sanitaris i es van retirar 14 medicaments. Per aquesta raó, Crespo demanava posar l'accent en el treball realitzat per l'Administració contra la falsificació de medicaments "pel greu perjudici" tant econòmic com a sanitari que això comporta.
Avui et destaquem
El més llegit