Mediktor, l'app que avalua el pacient

Miguel Vicente i Gerard Olivé, fundadors de Wallapop, assessoren els creadors de l'aplicació mòbil mèdica que supervisen especialistes de l'Hospital Clínic Provincial de Barcelona

Mediktor és una aplicació mòbil desenvolupada per guiar a l'usuari des de l'aparició dels primers símptomes fins que l'especialista més adequat dóna solució als seus problemes de salut. L'app disposa d'un avaluador de símptomes que és capaç d'interpretar allò que explica l'usuari utilitzant llenguatge natural, i dur a terme un complet qüestionari mèdic digital (CMD).

L'app Mediktor ha estat desenvolupada per Teckel Medical S.L., una empresa dedicada al desenvolupament de solucions digitals i mòbils que milloren la prestació de serveis sanitaris a tot el món. El seu equip està compost per Oscar García-Esquirol, especialista en medicina intensiva, CEO i responsable metge del projecte; Cristian Pascual, enginyer industrial i CFO de l'empresa i Roger Forcada, enginyer informàtic, especialista en Intel·ligència Artificial i CTO del projecte.

Teckel disposa d'un equip multidisciplinari de professionals de la salut, enginyers informàtics, experts en desenvolupament de negoci i assessors externs. Entre els assessors i business angels del projecte destaquen Miguel Vicente, fundador de Lets Bonus i Wallapop, i Gerard Olivé, fundador de BeRepublic i Wallapop.

Des del llançament de l'app al febrer de 2015, ha estat líder de descàrregues mèdiques gratuïtes en 14 països, entre ells Espanya, Mèxic, Argentina, Colòmbia, Equador, Perú, Guatemala i la República Dominica, el que situa a Mediktor en el Top 3 de descàrregues mèdiques en iTunes amb més de 300.000 descàrregues registrades fins a l'actualitat.

Curiositats de Mediktor
Segons apunten, d'igual manera que ho faria un metge d'urgències, Mediktor realitza una sèrie de preguntes senzilles, fins a arribar a un llistat de possibles diagnòstics. Aquesta funcionalitat que sorprèn qui la utilitza, la realitza mitjançant complexos algorismes d'intel·ligència artificial que optimitzen l'ús de la seva extensa base de dades.

La informació mèdica de Mediktor és revisada i validada periòdicament per un equip independent d'experts de l'Hospital Clínic Provincial de Barcelona, dirigits pel doctor Juan Carlos García Valdecasas, Cap de Servei de Cirurgia i Catedràtic de la Universitat de Barcelona. "Contactar amb un expert en patologia de muntanya pot ser la diferència entre la vida i la mort", comenta la doctora Nerín, referent de Mediktor en patologia d'altura. Els beneficis de les consultes realitzades es destinen a projectes a Nepal, coordinats per l'Associació sense ànim de lucre Cuemum.

Una vegada realitzat el pre-diagnòstic, Mediktor suggereix a l'usuari una llista dels especialistes més adequats amb els quals pot posar-se en contacte en aquest instant perquè confirmi el diagnòstic, aclareixi els seus dubtes i de resposta a les seves necessitats.

Multiconnexió
Mediktor permet l'accés immediat al professional adequat a través de múltiples canals: xat seguint el model Whatsapp, trucada telefònica, video-conferència o visita presencial. A més, el seu directori de professionals ofereix resposta immediata els 365 dies de l'any per apropar el coneixement allí on sigui necessari.
Avui et destaquem
El més llegit