Microsoft estarà al consell d'OpenAI com a "observador" sense dret a vot

La companyia ha confirmat el retorn com a conseller delegat d'OpenAI de Sam Altman, així com de Mira Murati com a directora tecnològica i de Greg Brockman com a president

Sam Altman, fundador d'OpenAI | EP Sam Altman, fundador d'OpenAI | EP

Microsoft, principal accionista de l'startup tecnològica OpenAI, amb una participació estimada del 49%, exercirà el rol d'observador sense dret a vot al nou consell de l'empresa creadora de ChatGPT. En un comunicat, la companyia ha confirmat el retorn com a conseller delegat d'OpenAI de Sam Altman, així com de Mira Murati com a directora tecnològica i de Greg Brockman com a president.

Així mateix, ha ratificat la composició de la nova junta de l'empresa, composta per l'exconseller delegat de Salesforce Bret Taylor, l'exsecretari del Tresor dels Estats Units, Larry Summers i Adam D'Angelo, cofundador i conseller delegat de Quora, únic supervivent de l'anterior directori.

Més info: Sam Altman: desafiaments i triomfs en el lideratge d'OpenAI

Tot i això, a més dels membres del consell, Sam Altman ha anunciat que Microsoft tindrà presència a la junta d'OpenAI com a "observador sense dret a vot". "Clarament prenem la decisió correcta en associar-nos amb Microsoft i estic entusiasmat que la nostra nova junta els inclogui com a observador sense dret a vot", ha afirmat. A la seva primera declaració com a conseller delegat d'OpenAI després de la seva restitució, Altman ha expressat la seva confiança en l'èxit de l'empresa destacant la resiliència d'OpenAI en una situació poc clara i sense precedents. "No he estat mai més entusiasmat amb el futur", ha assegurat.

Més informació
Sam Altman ha pecat
Un any de ChatGPT: el bo, el lleig i el dolent
Avui et destaquem
El més llegit