Reconeixement facial per accedir als Jocs Olímpics

Els JJOO de Tòquio 2020 controlaran l’entrada als recintes del personal, esportistes i periodistes mitjançant la tecnologia desenvolupada per la companyia japonesa NEC Corp

Banc Sabadell utilitzarà el reconeixement facial per pagar en els comerços Banc Sabadell utilitzarà el reconeixement facial per pagar en els comerços

Els Jocs Olímpics de Tòquio (Japó), que se celebraran l’any 2020, així com els seus equivalents Jocs Paralímpics, faran servir un sistema de reconeixement facial per controlar l’entrada del personal, els esportistes i els mitjans de comunicació acreditats.

Els sistemes de reconeixement facial es col·locaran a les entrades dels recintes olímpics i a les sales de premsa per detectar les cares de les persones i comparar-les amb una base de dades d’imatges dels acreditats. El sistema funciona fins i tot quan la persona porta barret, ulleres de sol o ha envellit respecte a la fotografia. L’organització dels Jocs Olímpics emetrà de totes maneres un total d’entre 300.000 i 400.000 identificacions físiques, amb fotografia inclosa, pel total de persones acreditades.

L’objectiu és millorar la seguretat i evitar la intrusió de persones mitjançant el robatori de targetes identificatives. Així mateix, l’organització dels Jocs Olímpics vol reduir el temps d’espera en els ingressos i evitar cues.

Tot i això, l’organització de l’esdeveniment no aplicarà la tecnologia als espectadors, qui mantindran el sistema de bitllets i d’escorcolls de motxilles i bosses que s’utilitza habitualment.

La companyia japonesa NEC Corp serà la responsable d’aplicar la tecnologia a l’esdeveniment. El seu sistema de reconeixement facial ja s’utilitza des de l’octubre a l’aeroport d’Haneda, al Japó. 

Més informació
Reconeixement facial per evitar la falta d’atenció a les aules
Reconeixement facial i empremta dactilar a l'aeroport del Prat
Ordinadors que llegeixen les teves emocions
Avui et destaquem
El més llegit