• Innovació
  • Ocean Ecostructures regenerarà la fauna marina de la major obra civil construïda al mar a Europa

Ocean Ecostructures regenerarà la fauna marina de la major obra civil construïda al mar a Europa

La companyia que replica esculls naturals als fonaments de formigó s'adjudica un contracte per 1,2 milions d'euros

El confundador i conseller delegat d'Ocean Ecostructures, Ignasi Ferrer, a la presentació del projecte | ACN
El confundador i conseller delegat d'Ocean Ecostructures, Ignasi Ferrer, a la presentació del projecte | ACN
Redacción VIA Empresa
10 de Juliol de 2024
Act. 10 de Juliol de 2024

La startup tecnològica Ocean Ecostructures ha estat seleccionada per bioregenerar la major obra civil marina construïda a Europa, que es construirà a uns 60 quilòmetres de les costes de Bèlgica. Es tracta de la 'Princess Elisabeth Island', una infraestructura que concentrarà tot el cablejat i les connexions de l'àrea eòlica marina del mar del Nord i ocuparà una superfície de sis hectàrees. El cofundador i conseller delegat d'Ocean Ecostructures, Ignasi Ferrer, ha explicat que han guanyat un contracte d'1,2 milions d'euros per aplicar una solució multitecnològica que "compensarà l'impacte" d'aquesta construcció, gràcies a replicar els esculls naturals i convertir els fonaments de formigó en espais que fomenten la flora i la fauna.

 

L'empresa distribuirà unes 500 unitats de bioregeneració per la plataforma en una primera fase, que començarà a principis de 2025, tenint en compte que la infraestructura a alta mar està prevista que entri en funcionament a l'estiu de 2026. Ferrer ha afirmat que, a més de regenerar, també "es monitorarà i després es reportarà" la informació que s'obtingui.

Ocean Ecostructures fa quatre anys que es va crear

El cofundador d'Ocean Ecostructures ha assenyalat que això és possible "a la tecnologia única, que ningú té al món", es tracta de Bio Boosting System Life. Ferrer ha concretat que "és la suma de tres eixos tecnològics", per una banda, el de regeneració Life Boosting Unit, que "sintetitza com funciona un escull natural i que es tradueix en estructures de dos metres per un metre que es poden col·locar sobre qualsevol infraestructura". I de l'altra, intel·ligència artificial i robòtica, amb drons i càmeres d'alta definició.

 

Tot plegat, ha subratllat el conseller delegat de la startup barcelonina permet "monitorar" i també "acumula informació al núvol" que es trasllada al client i a l'usuari en general a través d'informes, imatges i aplicacions mòbils, entre d'altres.

Quatre anys de vida

Ocean Ecostructures fa quatre anys que es va crear, l'any passat va facturar, segons ha precisat Ferrer, no va arribar als 100.000 euros i enguany ja té contractes signats per valor de 2,2 milions d'euros. El cofundador espera que contractin personal de cara al final de l'estiu i sumin una vintena de persones treballant.