Pilarín Bayés i Bizum, Premis Nacionals de Creativitat José María Ricarte 2023

El jurat ha valorat la llarga trajectòria de Bayés marcada per la innovació i la creativitat de manera constant

La il·lustradora Pilarín Bayés | EP La il·lustradora Pilarín Bayés | EP

La il·lustradora Pilarín Bayés i Bizum han estat els guanyadors de la 12a edició del Premi Nacional de Creativitat José María Ricarte 2023 en les modalitats de persona física i empresa o persona jurídica, respectivament. El lliurament del guardó organitzat pel Gremi de publicitat, comunicació i màrqueting tindrà lloc el 23 de novembre (16 h) a la Facultat de Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona coincidint amb la 25a edició del festival Drac Novell.

De Pilarín Bayés, el jurat ha valorat “la seva llarga trajectòria marcada per la innovació i la creativitat de manera constant on les seves il·lustracions i els seus dibuixos han tingut una transcendència en la societat civil catalana”. Pel que fa a Bizum, el jurat ha destacat que “és una eina transformadora, que ha canviat la manera de pensar i viure de les persones des dels valors de l’humanisme. És un clar exemple dels valors que transmet el Premi Ricarte”.

La presidenta del Gremi, Laia Rogel, ha aplaudit la decisió del jurat: “Tant Pilarín Bayés com Bizum reuneixen l’essència del Premi Ricarte basada en tres criteris: creativitat, innovació i humanisme”.

Més info: De Pilarín Bayés a Mas-Colell: oda al talent català

El Premi Nacional de Creativitat José María Ricarte distingeix aquelles persones, institucions, empreses i marques que han estat capaces de fer transcendent la seva creativitat perquè han sabut posar-la al servei de l’humanisme. L’impulsen conjuntament el Gremi i el Grup de Recerca en Publicitat i Comunicació Radiofònica – Publiradio de la Universitat Autònoma de Barcelona. El guardó homenatja José María Ricarte Bescos (Lillo, 1932 – Barcelona, 2010), qui va ser creatiu publicitari i catedràtic del Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat de la UAB.

El jurat

El jurat d’aquesta edició del Premi Nacional de Creativitat José María Ricarte estava format per Enric Jové (McCann Barcelona), Mar Alarcón (Foment del Treball), Patricia Luján (UAB), Anna Roca (Proximity Barcelona), Marc Macià (SantaMarta), Fernando Herrero (Presidentex), Elena Busquets (VIA Empresa), Quim Miró (Comunicació 21), a més de Laia Rogel, Montse Arnau, Jordi de Miquel, Philipp Fürst i Xavier Sans com a representants del Gremi.

Més informació
El "bizum africà" que ha revolucionat l'economia de tot un país
Avui et destaquem
El més llegit