Pla Lumières 4.0, la gestió intel·ligent de les autopistes i carreteres

L'empresa CITELUM presenta un model de gestió i carretes intel·ligents i interconnectades al Smart City World Congress

El pla Lumières 4.0 planteja un model de gestió d'autopistes intel·ligent | iStock El pla Lumières 4.0 planteja un model de gestió d'autopistes intel·ligent | iStock

CITELUM, empresa filial del grup EDF (Electricité de France), ha presentat al Smart City World Congress el seu pla Lumières 4.0, el qual permetrà controlar el trànsit, alertar d'incidències i modular la intensitat de la llum a les carreteres, segons recull l'empresa en un comunicat.

Aquesta tecnologia s'està començant a implantar en les autopistes de la regió belga de Valònia on l'empresa ha signat un contracte de 20 anys per instaurar el pla Lumières 4.0. D'aquesta manera les autopistes valones seran pioneres a escala europea en la rebuda de vehicles autònoms.

Les carreteres valones inclouran diversos sistemes de telegestió i sensors als punts lluminosos. Això els permetrà tenir una xarxa completament connectada i intel·ligent amb la que es podrà controlar de forma remota la gestió i la vigilància del trànsit, juntament amb altres factors com l'enllumenat.

Instaurar aquesta tecnologia implicarà la instal·lació de 100.000 punts lluminosos renovats de LED per una extensió de 2.700 kilòmetres d'autopistes i carreteres nacionals. Segons CITELUM això suposarà un estalvi del 76% de l'energia i una reducció 166.000 tonelades de CO2

Avui et destaquem
El més llegit