Robinhat crea una gorra per a l'enregistrament d'intervencions quirúrgiques

El prototip, dissenyat en col·laboració amb Eurecat, es podrà veure a l'stand del centre durant el Mobile World Congress

RobinCam, la nova gorra que permetrà enregistrar i emetre en directe intervencions quirúrgiques | Cedida RobinCam, la nova gorra que permetrà enregistrar i emetre en directe intervencions quirúrgiques | Cedida

L'empresa barcelonina de gorres per quiròfan Robinhat ha dissenyat un nou cobrecaps que permet l'emissió en directe i l'enregistrament d'intervencions quirúrgiques. El prototip del nou producte, resultat de sis anys d'investigació i desenvolupament de la mà d'Eurecat, es podrà veure a l'stand del Centre Tecnològic de Catalunya al Hall 3 del Mobile World Congress, i porta el nom de RobinCam.

Amb aquesta producció, Robinhat pretenia integrar l'eina d'enregistrament i emissió d'intervencions a un element que estigués present a l'equipament mèdic de qualsevol operació. Segons Javier Garrido, CEO de Robinhat, es tracta d'un "producte revolucionari que facilita la tasca del cirurgià a l'hora de registrar" qualsevol procés quirúrgic que porti a terme. "En un futur s'implementaran més funcionalitats que permetran l'accés a la informació mèdica de forma més accessible" promet, Garrido.

El disseny del hardware i la part electrònica del producte ha anat a càrrec d'Eurecat, que ha desenvolupat RobinCam a partir d'una prova de concepte inicial que la va demostrar viable per a la producció industrial. La nova gorra quirúrgica és, segons la directora de la Unitat de Desenvolupament de Producte d'Eurecat Irene Ràfols, "un exemple que es pot arribar molt lluny en matèria d'innovació de producte quan s'uneixen tecnologia, creativitat i visió empresarial".

Més informació
Les startup barcelonines més prometedores
MWC21, menys mòbils i més ètica
Avui et destaquem
El més llegit