Saba vol treure rendiment de les seves dades massives
Saba vol treure rendiment de les seves dades massives

Saba s'apunta al 'big data'

L’empresa gestora d’aparcaments ultima una nova plataforma d’anàlisi de dades massives en temps real

Saba ha presentat durant el Smart Mobility World Congress una nova plataforma de big data que permet publicar informació en temps real sobre les instal·lacions que l’empresa gestiona en cinc països. Això és possible gràcies als sensors subterranis i en superfície amb què compta en els seus aparcaments, ha informat l’empresa en un comunicat.

La plataforma inclou l'extracció, emmagatzematge i publicació d'informació sobre els aparcaments, referent a les característiques de la xarxa i a les pròpies infraestructures, sobre places disponibles, ocupació i desplaçaments, entre altres, així com dades sobre emissions mediambientals. Per a Saba, "representa una eina imprescindible per afrontar el reforç dels seus canals digitals -web i aplicació-, complementant la transformació tecnològica de les instal·lacions –com per exemple dels sistemes de control i de pagament- que la companyia està duent a terme", indiquen des de la companyia.

Aquest projecte es duu a terme en open data per permetre la col·laboració amb altres actors interessats en analitzar aquesta informació, per exemple Ajuntaments o empreses de mobilitat.

Més informació
Saba agafa embranzida
Seat s'alia amb Waze i Saba per avançar en el cotxe connectat
Saba signa tres contractes de gestió d'aparcaments a Portugal
Avui et destaquem
El més llegit