El Saló Nàutic navega a tota vela rumb cap a la digitalització

La 57a edició, que acollirà un 7% més d'expositors, se centra en la sostenibilitat i la connectivitat

Les embarcacions híbrides seran indiscutibles protagonistes de l'esdeveniment
Les embarcacions híbrides seran indiscutibles protagonistes de l'esdeveniment

Digitalització i navegació verda. Aquests són els dos eixos principals pels quals navegarà el Saló Nàutic de Barcelona de la 57a edició, que es podrà visitar del 10 al 14 d'octubre al Port Vell. El paquet de novetats d'aquest any se centra en la digitalització del sector, però també en la sostenibilitat, i ho fan gràcies a la incorporació de la tecnologia per construir vaixells més segurs, fàcils de governar i connectats.

Els molls d'Espanya i de la Fusta del Port Vell comptaran amb una de les més grans mostres flotants dels últims anys i la millor que es pot reunir avui arreu d’Espanya. Per la seva banda, a terra, s'exhibiran petites embarcacions i pneumàtiques, així com les últimes novetats en productes d'electrònica, motors, pintures, veleries, remolcs, xàrter i serveis nàutics.

Les embarcacions híbrides -que consumeixen fins a quatre vegades menys combustible fòssil que les tradicionals- seran indiscutibles protagonistes de l'esdeveniment, però també ho seran els accessoris i novetats que aportin els diferents expositors.

El vaixell connectat i de navegació verda

Infografia del vaixell connectat i de navegació verda | Cedida

De fet, es donaran a conèixer més de 120 de novetats en embarcacions, motors i electrònica, que posen de manifest com les grans marques líders mundials estan apostant per la incorporació de la tecnologia per incrementar les prestacions dels seus velers, iots, llanxes o motors.

Connexió màxima

El director del Saló, Jordi Freixas, sosté que aquest any "tenim un saló potent" perquè, no només hi ha un 8% més d'espai -amb 24.500 metres quadrats d'exposició-, sinó que també compten amb un 7% més d'expositors, entre ells, 10 startups nacionals i internacionals de les 35 que s'han presentat a la primera edició del Nautic Tech International Investment Forum, una "competició" entre startups del sector que ja té cinc finalistes i que repartirà un premi Millor Vaixell Europeu de l'Any entre "espècies i cash" valorat en 100.000 euros.

Més info: El Saló Nàutic de Barcelona acollirà 275 empreses

Entre les novetats que es poden trobar a la fira, hi destaquen els rellotges i ulleres que permeten a l'usuari conèixer dades de navegació i aplicacions mòbil per sol·licitar un amarratge, veure tot el que passa dins l'embarcació a través de sensors i càmeres i, fins i tot, reservar taula en un restaurant a prop del port o d'una platja.

Al saló també s'hi podran veure les embarcacions que disposen de joysticks per realitzar maniobres, àncores intel·ligents que mantenen el vaixell en posició usant antena GPS i activen els motors, i sistemes de comunicació d'última generació que permeten enviar i rebre missatges a la família i amics quan no hi ha cap tipus de cobertura en alta mar.

En el món de la nàutica, prolifera també l'aparició de noves apps que faciliten la navegació o, simplement, permeten gaudir més i millor del mar. Destaquen aplicacions que connecten el vaixell amb marines i ports, així com amb altres navegants, per reservar amarratges, gestionar tasques de manteniment i compartir informació en temps real com cartes de navegació, ubicació de les millors cales, restaurants o punts turístics.

Més Informació
El Saló Nàutic penja el cartell de complet
El 57è Saló Nàutic de Barcelona creixerà un 8% i apostarà per la innovació
Avui et destaquem
Comentaris