El nou Galaxy S9 presentat aquest diumenge a Barcelona | A. Zamorano (ACN)
El nou Galaxy S9 presentat aquest diumenge a Barcelona | A. Zamorano (ACN)

Samsung "revoluciona i reimagina" la càmera del mòbil

El Galaxy S9 incorpora Intel·ligència artificial, permet fer vídeos a càmera molt lenta i crear 'emojis' personalitzats a partir de les nostres expressions facials

Samsung ha presentat un any més a Barcelona els seus nous models de telèfon mòbil Galaxy S9 i S9 plus en la vigília de la inauguració del Mobile World Congress (MWC). El Galaxy S9 té com a principal novetat en relació al seu predecessor que "revoluciona i reimagina" la càmera del mòbil. El dispositiu té una obertura de diafragma variable (canvia de f1.5 a f2.4 en funció de la llum), permet fer vídeos a càmera molt lenta (960 frames per segon) i crear emojis personalitzats a partir de les nostres expressions facials.

A més, el nou Samsung incorpora intel·ligència artificial: tradueix automàticament al nostre idioma texts als quals acabem de fer una fotografia o dóna informació nutricional dels aliments als quals enfoquem a través de la càmera, entre d'altres. En relació al disseny, és molt similar al de l'S8 i estarà disponible a partir del 16 de març en negre, blau i violeta. La companyia sud-coreana ha fet la presentació en un acte multitudinari aquest diumenge a la tarda amb els màxims responsables de Samsung al recinte de Montjuïc de la Fira de Barcelona.

El nou dispositiu estarà disponible a partir del 16 de març en negre, blau i violeta

Amb l'eslogan Do what you can't (Fes el que no pots fer), el president del negoci de comunicació mòbil de Samsung, Dj Koh, ha destacat davant els centenars d'assistents que la companyia va més enllà de "la internet de les coses" per anar a un estadi superior, el de "la intel·ligència de les coses". El vicepresident corporatiu de Samsung a Espanya, Celestino García, ha lloat la principal novetat, la càmera, que "revoluciona i reimagina" l'anterior model. "Els avenços que presentem són un capítol importantíssim de la internet de les coses", ha afirmat.

El director de producte de Samsung, Jonathan Wong, crea el seu 'emoji' amb el Galaxy S9  | A. Zamorano (ACN)
Jonathan Wong crea el seu 'emoji' amb el Galaxy S9 | A. Zamorano (ACN)

Emojis amb la teva cara

Els emojis personalitzats (AR Emoji) han creat un gran entusiasme entre els assistents a la presentació: Els crea el mòbil a partir d'una selfie amb el reconeixement facial de la càmera, i es poden compartir a través de Whatsapp i Facebook Messenger. La companyia també ha anunciat un acord amb Disney que permetrà als usuaris del Galaxy S9 utilitzar emojis dels personatges més famosos de la corporació. En relació a l'obertura de diafragma de la càmera -de 12 megapíxels-, Koh ha remarcat que "s'adapta a l'entorn com ho fa l'ull humà".

Gràcies a un acord amb Disney, també permetrà utilitzar emojis de la factoria d'animació

D'altra banda, el nou Galaxy també permet expandir la memòria del dispositiu amb una targeta micro SD de fins a 400 GB extra. A més, el mòbil incorpora uns potents altaveus estèreo. Una altra millora en relació a l'S8 és la zona de detecció de l'empremta dactilar per obrir el dispositiu: A l'S9 està col·locada just a sota de la càmera a la part de darrere del mòbil. Pel que fa a la mida del Galaxy S9 és de 5.8 polzades, mentre que l'S9 plus és de 6.2. El nou mòbil ja es pot reservar a través d'Amazon.

Més informació
Samsung presenta el Galaxy S8 amb pantalla infinita
Un grup de pirates enganyen l'escàner d'iris de Samsung Galaxy S8
"No ens interessa la política, només els negocis"
Avui et destaquem
Comentaris